Hardlopen / TrailrunningPersoonlijkSport

Ik heb niet gesport dit weekend

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 juni 2017 9 Comments
ik heb niet gesport

Wie mij volgt op social media weet natuurlijk dat dit niet waar is, want ik ben een paar dagen in de Ardennen voor een trailweekend. Zowel zaterdag (17 km) als zondag (13 km) heb ik door de bossen gerend, maar toch voelde het niet als sporten. Meer als buitenspelen waar ik heel ontspannen van word. Hoe kan dat toch?

Die is gek

Toen ik op werk vertelde dat ik naar de Ardennen ging, was het eerste wat mensen zeiden: oh, je gaat zeker weer door de bossen banjeren. Ja dat klopt, ik ga twee dagen hardlopen maar dat is ontspanning voor mij. Dit is iets wat veel mensen niet kunnen begrijpen en waarbij ze denken; die is gek. Maar het is echt ontspannend. Ik ben een weekend weg uit het drukke Amsterdamse leven, lekker in de bossen met mensen die dezelfde passie hebben. Mooi weer, lekker eten en genoeg vrije tijd in de middag om een boekje te lezen of lekker in de zon te liggen. En met een hele leuke vriendin die er precies hetzelfde in staat.

ik heb niet gesport

Dit is waar ik blij van word

En daar word ik dus echt heel blij van. Een weekend als dit in de Ardennen geeft mij energie en zorgt ervoor dat ik me weer op kan laden voor drukke weken die volgen. Ik heb tijdens zo’n weekend even helemaal niks aan mijn hoofd en geniet vooral van de omgeving. En ja, dat doe ik rennend. Trailrunnen is in mijn ogen niet zo heftig als het lijkt. Ja, als je nooit sport is het natuurlijk heel heftig, maar trailrunnen is echt veel minder belastend voor je gewrichten en spieren dan hardlopen. Je tempo ligt lager, je hebt meer afwisseling door stijgen en dalen en de ondergrond is zachter. Ook dit weekend zijn er weer mensen mee die wel hardlopen, maar nog nooit trailrunning hebben gedaan. Ze vinden het stuk voor stuk fantastisch en niet heel zwaar. Of tenminste, zwaar op een andere manier. Want het is natuurlijk ook weer niet zo dat het helemaal niks met je spieren doet. Je kunt zeker door het klimmen en dalen als je weinig krachttraining doet spierpijn in de kuiten en bovenbenen krijgen.

Een gezonde verslaving

Ik realiseer me echt wel dat ik een beetje sport verslaafd ben. Een dag niet gesport is een dag niet geleefd, is een beetje mijn motto. Gelukkig is het een hele gezonde verslaving waar niemand last van heeft. Ik sport niet voor een bikini body, maar vooral omdat ik het heel erg leuk vind. Voor iemand die 6x per week sport, ben ik echt niet mega afgetraind. Dat komt omdat vooral omdat ik ook nog alles eet waar ik zin in heb. Stiekem neem ik me elke week voor om vanaf nu echt scherper op mijn eten te letten. Maar zodra die reep chocolade, dat lekkere ijsje of die snoeppot voorbij komt, zwicht ik weer. Iets wat me in het begin heel erg frustreerde, maar waar ik me nu een beetje bij heb neergelegd. Als ik het echt wil, dan komt die discipline vanzelf.

ik heb niet gesport

Het voelt nooit als sporten

Ik sport omdat ik het leuk vind, omdat ik er energie van krijg. Sporten is mijn passie, mijn gezonde verslaving. Daarom voelt het ook vrijwel nooit als sporten. En dat is ook precies wat ik graag wil over brengen. Natuurlijk is sporten goed voor je lichaam en is het heel gezond, maar je moet ook vooral iets doen wat je heel erg leuk vindt. Als je een sport doet die je heel erg leuk vindt, zal het nooit echt als sporten voelen. Dat bedoel ik niet letterlijk; want ik ga ook regelmatig tot het gaatje en denk dan: waarom deed ik dit ook alweer? En ook ik heb af en toe wel eens geen zin om niet te gaan sporten. Maar je begrijpt hopelijk wat ik bedoel. De juiste sport uitkiezen zorgt voor energie, plezier en ontspanning! Is dit herkenbaar voor jou? Ik ben heel benieuwd!

ik heb niet gesport

Dit weekend ben ik net als vorig jaar weer met Loopwijzer mee op een georganiseerd trailweekend. Van vrijdag t/m maandag heb je de mogelijkheid om diverse trails op verschillende niveaus te lopen. Daarnaast kan trainer Nils je looptechniek analyseren, zorgt Amstelfysio voor de nodige blessurepreventie en zorgt kok Herre voor heerlijk eten. Meer info vind je op de website van Loopwijzer.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

9 Comments

Avatar
Helga 20 juni 2017 at 21:48

Wat heerlijk! En inderdaad, ik kijk altijd zo uit naar de zaterdag omdat ik dan zo lekker lang kan rennen.
Wat het eten betreft, misschien moet je eens The Endurance Diet lezen, van Matt Fitzgerald. Ik vond het zo’n verademing!
Ik wil je toch ook nog vragen naar je rugzakje, ook al vroeg ik je op instagram ook al, maar ik ben nog benieuwd: merk je er iets van dat het de “mannelijke” versie is? De Vapor Airess lijkt bovenaan wat breder te zijn, en de uitkiem wat breder, maar ik heb geen idee hoeveel dat uit zou maken. Ik heb nu de firecatcher en die is toch wel wat te klein om er echt mee op uit te trekken, dus ben hard op zoek naar DE rugzak

Reply
Avatar
Helga 20 juni 2017 at 21:49

*buikriem haha, of eigenlijk de bandjes met die extra zakken met ritsen

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 20 juni 2017 at 23:10

Dank voor de tip, ik ken dat boek niet! Wat betreft het rugzakje, ik denk niet dat ik een mannelijke versie heb aangezien hij zwart met roze is :) Het is deze: https://www.instagram.com/p/BKbE3CFj57g/?taken-by=eatrunlovenl Ik durf eigenlijk niet te zeggen hoe groot hij is, wel dat hij voor mij perfect is :)

Reply
Avatar
Helga 21 juni 2017 at 09:41

Oooh haha, ik had aangenomen mannelijke versie omdat je op Instagram vaporair zei, sorry! :) en dankje, denk dat ik hem maar gewoon ga bestellen 😁

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 21 juni 2017 at 22:11

Sorry voor de verwarring! Ik denk dat je er geen spijt van gaat krijgen :)

Reply
Avatar
Irene 19 juni 2017 at 16:12

Zo herkenbaar, sport is mijn ontspanning mijn uitlaatklep. Ik kan echt niet zonder. Ik hoor van zoveel mensen je doet teveel en het hoeft toch niet zo fanatiek. Maar wat is teveel, en me niet volledig geven geeft geen voldoening. Je bent dus echt niet de enige die het zo ervaart 😊

Reply
Avatar
Hanne 19 juni 2017 at 09:17

Heel herkenbaar! Sport is voor mij iets wat energie geeft, niet neemt, en een dag zonder sport voelt ook vaak als een iets minder ‘geleefde’ dag. Mensen bewonderen vaak dat ik 6 op 7 sport, maar voor mij is het de ultieme me time en ontspanning! Groepslessen, krachttraining, hardlopen, fietsen, allemaal zo leuk! En Trailrunnen wil ik al lang eens proberen …

Reply
Amanda van der Meer
Amanda van der Meer 19 juni 2017 at 08:31

Oh Jessica dit is zo herkenbaar! Ik sport ook zo ontzettend graag dat ik vaak de 6 keer per week aantik en ik vind het heerlijk. Ik zit goed in mijn vel maar ben inderdaad ook niet super afgetraind, ik zit gewoon lekker in mijn vel. Maar hé, dat is prima en het leven is ook gewoon veel te leuk om het lekkers te laten staan. Misschien moeten wij eens een koffietje gaan drinken ;-)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 19 juni 2017 at 22:47

Zo is het maar net! En ja, leuk om een keer koffie te gaan drinken :)

Reply

Leave a Comment