Lifestyle

I Love Health

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 februari 2016 2 Comments
i love health boekreview

Steeds meer medebloggers brengen een boek uit, zo ook Daisy van I Love Health. Haar boek kwam eind vorig jaar al uit, en sindsdien heb ik hem ook in de kast liggen. Een leuk, en informatief boek, maar ik kwam er elke keer maar niet aan toe om er een review van te maken. Zonde, want het is voor veel mensen een mooie toevoeging aan hun boekenkast. Wat ik leuk vind is dat je echt Daisy terugziet in het boek en precies de elementen die ze op haar blog uitlicht. Het boek draait niet alleen om voeding, maar om een gezonde en sportieve levensstijl. Net als ik doet Daisy ook aan hardlopen, krachttraining en yoga dus ik kan me daar sowieso erg in vinden.

i love health boekreview

Daisy en I Love Health

Het boek begint heel persoonlijk met Daisy’s Food Confessions, haar eetdagboekje en favoriete producten. Heerlijk om dit soort lijstjes te lezen en ik moest heel hartelijk lachen om het feit dat Daisy ooit met een bijbaantje bij de McDonald’s is begonnen. Zelf heb ik op de slagersafdeling van een supermarkt gewerkt, ach ja, zo beginnen we allemaal ergens.

i love health boekreview

Health, Sport & Food

Drie thema’s die ook een rode draad zijn op de blog. In het hoofdstuk Health geeft Daisy praktische tips hoe je gezond uit eten kunt gaan, goedkoop kunt leven, wat er absoluut niet in de keuken mag ontbreken, over happy skin foods, 10 redenen waarom je niet afvalt en 10 superfoods uit de supermarkt. Ook deelt ze in dit hoofdstuk een mogelijk weekmenu. Daarna gaan we door naar Sport waar Daisy je meeneemt in haar drie favo’s sporten, van tips om te beginnen met hardlopen tot een trainingsschema voor een krachttraining en wat de voordelen van yoga zijn.

In het laatste hoofdstuk Food deelt Daisy elke keer drie recepten in een bepaald thema; van havermout en pannenkoeken tot pizza & pasta, vega en vlees & vis. Natuurlijk ontbreken er ook niet de nodige chocolade recepten, blissballs en toetjes. De recepten zijn eenvoudig te bereiden met ingrediënten uit de supermarkt. Een pro! Wat ik wel jammer vindt is dat er weinig foto’s bij de recepten staan terwijl ik dat juist altijd zo fijn vind. Maar doordat de recepten overzichtelijk gepresenteerd zijn, kijk ik er ook wel weer doorheen!

I Love Health is voor iedereen die houdt van gezond eten en veel sporten met daarbij af en toe ruimte voor iets ongezonds. Het boek is te koop bij o.a. Bol.com voor €20.

i love health boekreview

i love health boekreview

i love health boekreview

i love health boekreview

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Nora 13 februari 2016 at 19:31

Leuk om zo het boek in vogelvlucht te ontdekken, thanx! Zou jij het boek vaker erbij pakken (als een soort naslagwerk) om schema’s of recepten op te zoeken? x Nora

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 13 februari 2016 at 21:07

Nou toevallig bladerde ik er vandaag weer doorheen om te kijken naar het krachtschema! Dat is echt heel handig, en ook de recepten bekijk ik vaker (maar dat doe ik met meer kookboeken). Heerlijk om op zondag even door een stapel kookboeken te gaan voor inspiratie! Ja, ik vind het wel een boek waar ik vaker in kijk.

Reply

Leave a Comment