Broodjes, Wraps & OmeletReceptenSpreads & Dips

Hummus met tomaat en basilicum

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 14 mei 2017 2 Comments
Hummus met tomaat

Laatst haalde ik weer eens een salade bij SLA en kreeg daar een bolletje hummus met tomaat bij. Dit vond ik zo ontzettend lekker dat ik snel daarna probeerde om het zelf te maken. Missie geslaagd! Super lekker bij falafel (ik deel binnenkort nog een heel lekker recept) of op een broodje of cracker met wat feta en komkommer. Of alleen met rauwkost. Of of of, deze hummus met tomaat en basilicum is super makkelijk te verwerken in gerechten!

Hummus met tomaat en basilicum

Voor 10 porties

  • 100 gram gedroogde kikkererwten of 250 gram kikkererwten uit blik
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes (uitgelekt)
  • 1 el olie (van de zongedroogde tomaatjes)
  • 1 kleine teen knoflook
  • 15 gram tahin
  • kneep citroensap
  • snuf zout
  • 1 tl paprika
  • 10 gram basilicum

Indien je gedroogde kikkererwten gebruikt, zorg dan dat je deze een dag van tevoren weekt en 90 minuten kookt. Ik vind persoonlijk gedroogde kikkererwten lekkerder dan kikkererwten uit blik, de smaak is iets intenser.

Doe alle ingrediΓ«nten in een keukenmachine en pulseer tot een gladde massa. Indien dit lastig gaat voeg dan eventueel een scheutje water toe of nog wat extra olijfolie om hem smeuΓ―g te maken.

Voedingswaarden 1 portie van 40 gram: 67,9 calorieΓ«n
2,7 gram eiwit – 5,7 gram koolhydraten – 3,3 gram vet

Hummus met tomaat

image_print

2 Comments

Falafel met doperwten en verse kruiden - Eat.Run.Love. 25 mei 2017 at 07:00

[…] Hummus met zongedroogde tomaat […]

Reply
Rosemarijn 14 mei 2017 at 09:55

Oeh, lijkt me lekker!

Reply

Leave a Comment