EatHotspots

SLA opent een tweede filiaal!

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 27 januari 2014 3 Comments
SLA-Westerstraat-359
Jullie hebben vast al eens van de hotspot SLA gehoord. Vorig jaar geopend op de Ceintuurbaan en ze hebben nu een tweede filiaal geopend op de Westerstraat (beiden Amsterdam). Bij SLA kun je terecht voor de lekkerste salades, soepen en verse sappen. Seizoensproducten vormen de basis van het assortiment. Alle producten worden dagelijks vers bereid en zijn tenminste 90% biologisch. Daarbij wordt er veel met superfoods gewerkt, zoals hennepzaadolie, chiazaad en rauwe cacao. Nieuw in dit filiaal is de thee-bar, met een ruime keuze uit heerlijke biologische theesoorten.

SLA-Westerstraat-165copy.141822.202248

Dit jaar is ook het het inspiratieplatform SLA LAB van start gegaan. Het lab is naast de keuken waar SLA hun inspiratie vertaalt naar nieuwe recepten ook open huis waar je leert hoe je op echte SLA-wijze kookt en bewuster leeft. Elke maand zullen er workshops gegeven worden, en gisteren werd er gestart met de eerste workshop ‘Superfood Detox Smoothies’. Samen met een vriendinnetje ben ik hier geweest, omdat de superfoods waar over gesproken werd in de aankondiging mij wel aanspraken. Om 10.00 stonden we voor de deur, wat toch wel vrij vroeg was voor een zondag. Bij binnenkomst kregen we een bakje gojibessen en moerbeien, lekker!

Workshop Superfood Detox Smoothies
De workshop werd in samenwerking met Superfoodshoppen.nl gegeven, en zij vertelden dan ook alles over detoxen en superfoods. Zelf waren Tanja en Tom, eigenaren van Superfoodshoppen, bezig met een maand detoxen. De superfoods die ze gebruiken zien ze als een aanvulling en ondersteuning op de dagelijkse voeding. Omdat het voor veel mensen een grote stap is om in één keer het roer om te gooien, adviseren ze om het in kleine stapjes te doen. Bijv. eerst stoppen met roken, meer bewegen en de dag starten met een groene smoothie. Als je lichaam daaraan gewend is dan kun je een stapje verder gaan. Begin bijvoorbeeld met één week detoxen, ga dan door voor twee weken en vervolgens is de stap naar een maand is snel gemaakt. Door deze kleine stapjes klonk het voor mij al een stuk aantrekkelijker! Ook werd ons verteld dat er tot op heden nog niet echt duidelijk is wat superfoods voor ons lichaam doen. Het is algemeen bekend dat het goede stoffen bevat, maar het is niet zo dat het bijvoorbeeld het ziektes kan genezen. Wel dragen superfoods bij aan een evenwichtige en gezonde voeding. Kijk voor jezelf waar je lichaam behoefte aan heeft (energie? eiwitten? ontgiften?). Dit geeft rust om een paar superfoods uit te zoeken waarvan jij denkt dat je er baat bij hebt, je hoeft dus zeker niet alle mogelijke superfoods in te slaan!

Vervolgens kregen we uitleg over Hennepzaad, Camu Camu en Spirulina. Spirulina is een blauwalg die heel dicht bij de evenaar groeit en veel energie opneemt. Het wordt daarom ook wel ‘the sunfood’ genoemd. Camu Camu is een hele kostbare superfood, omdat het moeilijk te oogsten is. Het is een hele zure bes met de hoogste vitamine C waarde van alle vruchten in zich. Het werkt ontstekingsremmend en antibacterieel. Als je bijvoorbeeld slecht hebt gegeten, kan Camu Camu ervoor zorgen dat je lichaam sneller in balans komt. Camu Camu poeder is heel zuur (ik vond het heerlijk, maar hou dan ook van citroen!). Hennepzaad wordt gezien als een echte proteïne bom, het bevat een hoge dosis eiwitten, koolhydraten en essentiële vetzuren en is daarom heel erg geschikt voor sporters. Je kunt dit zowel in zaadjes als in poedervorm kopen.

20140126_095403_bewerkt

Met de hennepzaadjes kun je ook melk maken. En dat gingen wij doen. Heel easy, beetje gepeld hennepzaad, water erbij, wat agave siroop en blenden maar. Ik vond het verrassend lekker en het is een goede basis voor je smoothies.

Daarna gingen we zelf aan de slag met smoothies, we kregen een receptenboekje en testen maar. Wij hadden een heerlijke smoothie gemaakt met o.a. boerenkool, avocado, ananas, spirulina en camu camu. Verrassend lekker! En mooie blenders dat er stonden! Ik was van plan een goede slowjuicer te kopen, maar inmiddels ben ik van gedachten veranderd.

Al met al een leerzame ochtend, waarna we naar huis gingen met een smoothie receptenboekje en drie samples van de superfoods. Elke maand zijn er dus andere workshops, je kunt deze in de gaten houden via  www.facebook.com/ilovesla. Aanrader!

20140126_133109_bewerkt

Bron eerste twee foto’s: SLA Amsterdam
SLA
Westerstraat 34 / Ceintuurbaan 149
Amsterdam

image_print

3 Comments

De 80/20 regel - Eat.Run.Love. 2 januari 2015 at 18:14

[…] te geven dat je ineens super gezond moet gaan leven. Zoals jullie ook al in de blogpost over de Superfood Smoothie Workshop konden lezen, dit kun je het beste in stapjes doen. En, houd altijd in gedachten dat je er met […]

Reply
Anonymous 27 januari 2014 at 11:23

Leuk hoor Jessica, leuke blog heb je ook! Ik volg je op FB, ben de moeder van Lotte. Ik post veel op FB dus als je wilt kunnen we vrienden worden maar voel je absoluut niet verplicht! Ik heb nog wel een link voor je ivm de agavesiroop. ik reageer anoniem, weet even niet hoe anders.
http://www.ingevanhaselen.nl/gezonde-lifestyle/agavesiroop-is-slechter-dan-suiker/
Succes hoor en groetjes!

Reply
Jessica 27 januari 2014 at 22:03

Dank je wel voor het compliment! Leuk dat jullie zo met gezonde voeding bezig zijn, hoorde al dat jullie beschikken over de Vita Mix! Ik voeg je even toe op Facebook.

Reply

Leave a Comment