Hotspots & Travel

Le Pain Quotidien

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 mei 2014 3 Comments
Le Pain Quotidien review
Eindelijk weer eens een hotspot op Eat.Run.Love. Dat is een tijd geleden, ik zie dat in mijn laatste hotspot half februari heb gedeeld en toen was ik in New York. Ik ga proberen de komende tijd weer wat vaker hotspots te delen want er zijn er genoeg! Mocht je nog tips hebben voor een echte hotspot, dan hoor ik dat heel graag want ben altijd in voor iets nieuws!

Nu terug naar de hotspot van vandaag, Le Pain Quotidien. Wellicht een bekende, want ze zitten op meerdere locaties in Amsterdam, Amstelveen en België. Wij aten bij Le Pain Quotidien in Antwerpen op de Steenhouwersvest. Overigens zit er nog eentje in Antwerpen waar ik eerder al een keer at.Op de gevel in Antwerpen stond ook “het dagelijks brood”. Eerst dachten we “huh”, maar dat is natuurlijk gewoon Le Pain Quotidien naar het Nederlands vertaald. En dat is ook waar het allemaal is begonnen. Alain Coumont, de initiatiefnemer van Le Pain Quotidien kon als jonge chef in Brussel niet het juiste brood vinden voor zijn restaurant. Hij keerde terug naar zijn roots en opende een kleine bakkerij waar hij bloem, zout en water kon kneden tot rustieke broden van zijn jeugd.

Le Pain Quotidien review

Waar mogelijk wordt er gewerkt met biologische ingrediënten zodat de hoogste kwaliteit wordt gewaarborgd. En dat zorgt voor een bonte kaart met zowel ontbijt, lunch als gebakjes. Omdat we niet enorm veel trek hadden, besloten we 2 boterhammen te nemen en deze te delen. Dat was een goede keuze! Het compacte brood is zeer smaakvol en rijkelijk belegd, wij kozen voor een boterham met gerookte kip, courgette, citroen, dille en koriander en een boterham met buffelmozzarella, tomaat en rode pesto.

Le Pain Quotidien review
Heb je meer trek? Ga dan zeker voor een salade, deze zijn zeer goed gevuld en worden geserveerd met brood. De laatste keer dat ik hier at nam ik een quinoasalade met o.a. paprika, biet, linzen en hummus. Die was echt om te smullen. Ook de huisgemaakte citroenlimonade met munt is een echte aanrader.

Voordat je weggaat, moet je zeker even een kijkje nemen in de “provisiekast”, deze staat vol met homemade producten zoals chocoladepasta, olijfolie en jams.

Kijk op www.lepainquotidien.nl voor alle locaties.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
Stacey 7 mei 2014 at 14:04

Ze zitten nu ook in Amstelveen hoorde ik, daar wil ik binnenkort even een kijkje gaan nemen!

Reply
Avatar
Jessica 7 mei 2014 at 14:42

Toevallig ben ik daar afgelopen zaterdag geweest!! Heel mooie, grote zaak. En andere kaart dan Antwerpen. Dat doen ze wel goed, overal een andere kaart!

Reply
Avatar
Anker 1 mei 2014 at 08:19

Ja, le pain quotidien! Ik ben er in Antwerpen ook al geweest, echt heel leuk. En lekker!

Reply

Leave a Comment