ReceptenZoete tussendoortjes

Raw chocolate bars

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 maart 2015 6 Comments
zelf chocolade maken

Chocolade is en blijft favoriet bij mij. Deze repen waren één van mijn eerste recepten op Eat.Run.Love, en ze blijven een feest om te maken en te eten. Even een paar kleine aanpassingen later samen met nieuwe foto’s waren voor mij een reden om ze weer onder de aandacht te brengen. Hebben jullie ze al wel eens gemaakt?Wat gebruikte ik voor ca 8 stukjes:

  • 100 gram hazelnoot (je kunt natuurlijk elke noot gebruiken die je lekker vindt)
  • 6 grote medjoul dadels (vergeet niet te ontpitten)
  • 3 eetlepels speltvlokken (of andere soort vlokken)
  • 2 eetlepels goji bessen
  • 4 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • 2 eetlepels agavesiroop

Hak de noten, dadels, speltvlokken en goji bessen fijn in een keukenmachine. Voeg 2 eetlepels gesmolten kokosolie en toe en mix nog een keer. Doe dit mengsel in een lage ovenschaal en druk stevig aan.

Meng nu 2 eetlepels gesmolten kokosolie met de cacao en agavesiroop tot een vloeibaar geheel. Giet dit over het notenmengsel en verdeel gelijkmatig.

Zet 1,5 uur in de vriezer en klaar is je chocoladereep! Laat heel even op kamertemperatuur komen en snijd in stukjes. Je kunt ze natuurlijk in elke gewenste hoeveelheid snijden, ik vond 8 stukjes precies goed qua formaat.

Je kunt deze repen het beste in de koelkast bewaren anders smelt de chocolade erg snel.

 

zelf chocolade maken

image_print

6 Comments

Danielle 19 maart 2015 at 09:48

Oh lekker :)! Dit ga ik een keer maken!

Reply
Stephanie 22 februari 2015 at 12:31

Ik had geen agavesiroop dus gebruikte ik honing, maar mogelijk is dat minder vloeibaar want nu was mijn ‘chocoladesaus’ te dik om uit te smeren… Ik heb het uiteindelijk maar door het notenmengsel heen geroerd, in ieder geval doet het gelukkig niks af aan de smaak!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 22 februari 2015 at 13:38

Dat is ook best een goed idee! Is sowieso altijd een beetje een kliederboel. Als het goed is zou het geen verschil moeten maken omdat je het warm maakt en daardoor smelt het allebei! Misschien volgende keer anders iets meer gebruiken!

Reply
De week van Jessica - Eat.Run.Love. 24 november 2014 at 23:30

[…] volkoren spaghetti bolognese – een restje van gisteren – en een halve zelfgemaakte raw chocolate bar met noten – Tussendoor: Carrotcake op de verjaardag van een vriendinnetje – Diner: Zelfgemaakte Mexicaanse […]

Reply
Nicole | Coco Gold 22 december 2013 at 12:23

Oehhh, lekker ziet dit er uit! En inderdaad een prima healthy snack :)

Reply
Jessica 22 december 2013 at 13:56

En daarnaast ook nog eens heel makkelijk!

Reply

Leave a Comment