EatReceptenZoete tussendoortjes

Mueslikoekjes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 27 juni 2014 7 Comments
mueslikoekjes zonder suiker

Vorig weekend was ik op EkoTown zoals jullie al konden lezen. We woonden daar een lezing bij van Amber Albarda over haar boek “Gezond Bakken”. Enorme schalen met koekjes en truffels kwamen voorbij en de koekjes waren wel errug lekker. Gelukkig lagen bij de uitgang recepten en kon ik zondag dus gelijk de overheerlijke koekjes maken. Ze lukten net zo goed en waren binnen no time op. Serieus, bij deze koekjes merk je niet dat ze ‘gezond’ zijn. Gezond tussen haakjes omdat er wel gewoon een zoetmiddel in zit en je er natuurlijk niet onbeperkt van kan blijven eten.

Dit recept komt dus uit het boek van Amber.

Voor 10 koekjes:

  • 65 gr volkoren speltmeel
  • 50 gr hele havervlokken
  • 50 gr kokosrasp
  • 50 gr gedroogde cranberries (het recept geeft 35 gr aan, maar dat vond ik wel erg weinig)
  • 25 gr pompoenpitten of zonnebloempitten
  • snufje zout
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 3 grote el gesmolten kokosolie
  • 3 grote el agavesiroop

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar en voeg vervolgens de kokosolie en agavesiroop toe. Meng tot een soort deeg, deze wordt overigens niet zo compact als normaal koekjesdeeg.

Spreid bakpapier uit over een bakplaat en schep eetlepels van het deeg op het bakpapier. Maak met je handen stevige kleine hoopjes (druk de randen goed aan) en bak 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Laat goed afkoelen zodat de kokosolie hard kan worden.

Enjoy! Benieuwd hoe lang de koekjes het bij jullie volhouden!

mueslikoekjes zonder suiker

image_print

7 Comments

Gerwinda 1 maart 2015 at 17:28

Oh, ze zijn écht heel lekker!!

Reply
Alles over havermout - Eat.Run.Love. 14 februari 2015 at 07:03

[…] – Havermoutrepen zonder noten – Baked carrot oats – Spinazie-feta burgers – Granola met citroen en gember – Homemade mueslikoekjes […]

Reply
Madelon 4 juli 2014 at 11:12

Ik wil ze vanmiddag gaan maken. Ben benieuwd, recept klinkt super!

Reply
Jessica
Jessica 4 juli 2014 at 21:11

Ben benieuwd wat je er van vindt!!!

Reply
Esther 30 juni 2014 at 13:56

Worden de koekjes wel knapperig? Ik wil ze ook maken maar ik hou er wel van als de koekjes een lekkere bite hebben, anders kan ik beter een ander recept zoeken!

Reply
Jessica
Jessica 30 juni 2014 at 14:21

Hi Esther, ze worden zeker knapperig. Houd ik ook van. Wel even zorgen dat ze goed afgekoeld zijn!

Reply
Esther 30 juni 2014 at 19:16

Super!

Reply

Leave a Comment