OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Homemade Granola

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 februari 2014 10 Comments
homemade granola
Jullie hebben al een keer eerder kunnen lezen dat ik fan ben van cruesli, helaas zit hier vaak veel suiker in en loste ik het voorheen op door volvezel cruesli van Quaker te mixen met muesli. Maar nu heb ik het perfecte recept ontdekt om zelf knapperige granola te maken. echt, ik ga nooit meer anders maken!

  • 1 banaan
  • 1 el tahin
  • 1 el honing
  • 90 gr vlokken (havermout, spelt, Quinoa)
  • 60 gr gehakte amandelen
  • 2 el amandelschaafsel
  • 3 el kokosrasp
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 60 gr cranberries
  • 2 el goji bessen
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el lijnzaad

Verwarm de oven voor op 120 graden. Mix de banaan, tahin en honing. Zorg dat je dit echt met een blender, mixer of keukenmachine doet zodat het een gladde substantie wordt.

Meng de vlokken, amandelen, kokos en zonnebloempitten. Voeg het banaanmengsel toe en roer goed tot het kleverig is. Spreid over een bakplaat uit en bak 45 minuten. Hussel de granola elke 15 minuten even om en zorg dat er ‘klonten’ ontstaan.

Als de granola klaar is, voeg je de overgebleven ingrediënten toe. Even af laten koelen en smullen maar!

De volgende keer ga ik een variant met gedroogde appel, kaneel en rozijnen maken. Maken jullie wel eens zelf granola?

homemade granola

image_print

10 Comments

Boekweit granola met rauwe cacao - Eat.Run.Love. 31 mei 2015 at 07:01

[…] is weer eens wat anders dan standaard granola van havermout en havervlokken. Ik maak altijd graag deze granola met cranberries of deze met citroen en gember, maar het werd tijd voor iets nieuws. Op Instagram plaatste iemand […]

Reply
Mijn eigen eetdagboekje - Eat.Run.Love. 20 februari 2015 at 08:22

[…] mijn kickbokstrainer. Het belooft zwaar te worden dus van tevoren eet ik nog een bakje yoghurt met homemade granola. Ook drink ik een Spa […]

Reply
Granola met citroen en gember - Eat.Run.Love. 25 januari 2015 at 09:53

[…] jullie wel eens zelf granola? Mijn all time favorite is deze met cranberries en amandelen, maar variatie kan geen kwaad. Ik ben zelf ook dol op citroenyoghurt, dus vandaar dat ik deze […]

Reply
Fit diary #22 - Eat.Run.Love. 26 december 2014 at 16:40

[…] afgelopen week binnenkreeg. En daarna gingen mijn voorbereidingen voor kerst weer door, maakte ik homemade granola, salade voor maandag en schreef ik een aantal blogs. Tweede Kerstdag heb ik het plan om een […]

Reply
Tag || Work That Es - Eat.Run.Love. 3 november 2014 at 17:59

[…] favorieten zijn havermout (met rauwe cacao, chiazaad, kokos en rood fruit) of volle yoghurt met homemade granola en fruit. Als ik ‘s ochtends voor werk ga hardlopen of trainen neem ik even snel 2 […]

Reply
Getest || Cuisinart Juicer - Eat.Run.Love. 20 augustus 2014 at 09:20

[…] ochtends sport). Als ik weet dat ik laat lunch, eet ik iets kleins zoals een bakje yoghurt met homemade granola of een rijstwafel. Ik moet er wel bij zeggen dat ik dan bijna een liter sap op drink. Mijn […]

Reply
stephanie 12 februari 2014 at 14:39

Hoi Jessica,

Ik ga de granola straks maken maar voeg er moerbeien en stukjes dadel aan toe ipv
cranberries en gojibessen. Ik maak wel vaker
granola maar jouw recept klinkt ook erg
lekker. En de kaneel maakt het vaak wel af dus die moet ik niet vegeten.

Reply
Jessica 12 februari 2014 at 21:53

Hi Stephanie, wat een goed idee om er dadel en moerbeien aan toe te voegen. Lijkt me heerlijk. Ik ben dit weekend van plan om een variant met gedroogde appel, rozijnen en lekker veel kaneel te maken!

Geniet ervan!

Reply
Christa 11 februari 2014 at 18:15

Mmm… dit recept klinkt erg goed. Mijn behoefte om gezond, maar lekker te ontbijten zorgt ervoor dat ik mijn cruesli/muesli zelf maak. De eerste keer was het eigenlijk meer per ongeluk dat er een cruesli ontstond, beetje veroorzaakt door eigen gemaakte mueslirepen die niet hard genoeg werden. Daarna nog wel een keer geprobeerd, maar wel nog steeds zoekende naar een ideale combinatie en de fijne crunch die je bij een cruesli verwacht. Dus ben heel benieuwd naar het resultaat van je recept

Reply
Jessica 11 februari 2014 at 18:30

Ik had voor dit recept ook nog niet de ideale combinatie gevonden, maar de banaan doet het hem. Het knapperige krijg je namelijk door er voor te zorgen dat de overige ingrediënten goed nat zijn, dit kan met bijv. honing maar dan wordt het wel behoorlijk zoet. Door de banaan wordt het een papperige substantie waardoor alles goed plakt, en het is nog steeds zoet, maar niet te zoet!

Laat je weten wat je er van vindt als je hem hebt gemaakt?

Reply

Leave a Comment