EatReceptenZoete tussendoortjes

Chocolade balletjes met dadel en kokos

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 april 2014 2 Comments
bliss balls
Recepten voor dit soort “chocoballs” zwerven rond op diverse blogs, maar ze zijn ook gewoon erg lekker en makkelijk om te maken! Afgelopen weekend maakte ik ook weer eens een badge, en omdat ik ze erg fotogeniek vind, deel ik graag mijn recept met jullie!

Voor ca. 20 stuks:

  • 150 gram ontpitte dadels
  • 100 gram noten*
  • 2 el rauwe cacao
  • 2 el gojibessen
  • 1 el chiazaad
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • Kokosrasp naar smaak, ik gebruikte zo’n 5 eetlepels

* Ik gebruikte 50 gram walnoten en 50 gram gemengde noten (ongebrand en ongezouten).

Hak in een keukenmachine de noten fijn, voeg de dadels toe en hak nogmaals tot er een egale massa ontstaat. Voeg de cacao, gojibessen, chiazaad en kokosolie toe en pulseer tot alles goed is gemengd.

Vorm met je handen kleine balletjes van ca. 2 cm doorsnede. Strooi kokosrasp op een bord en rol de balletjes er doorheen. Zet in de koelkast en laat even opstijven.

Het beste kun je ze ook in de koelkast bewaren! Heerlijk bij een kopje kruidenthee, enjoy!

image_print

2 Comments

Pindakaas dadel balletjes - Eat.Run.Love. 14 augustus 2016 at 06:30

[…] vind je wellicht ook lekker: – Chocolade balletjes met dadel en kokos – Amandel kaneel […]

Reply
Superbite snacks - Eat.Run.Love. 15 augustus 2014 at 09:01

[…] wortels met hummus, een rijstwafel met pindakaas of zelfgemaakte snackjes zoals een mueslireep of chocoladesnacks. Mocht je het lastig vinden om zelf iets te maken wat lekker is, dan heeft Superbite nu de […]

Reply

Leave a Comment