ReceptenZoete tussendoortjes

Bananenbrood

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 mei 2014 7 Comments
bananenbrood recept
Eigenlijk heb ik bananenbrood pas heel laat ontdekt. Het leek me eerste instantie helemaal niets, want van een overkill van bananen word ik echt misselijk. Maar mijn Instagram timeline explodeerde echt door alle bananenbroden, dat ik het wel moest proberen. En toen was ik hooked. Eerste instantie wilde ik het recept niet plaatsen want ja, je kunt het overal al vinden. Maar omdat ik hem toch te lekker vind, doe ik het lekker toch.Ingrediënten voor één brood (cakeblik):
– 120 gr speltbloem
– 120 gr speltmeel
– 1 zakje bakpoeder
– 3 eieren
– 3 rijpe bananen
– 150 ml yoghurt
– 2 el agavesiroop
– snufje zout

* Ik had zelf nog een restje aardbeien toegevoegd, maar je kunt dit ook vervangen door blauwe bessen of weglaten. Net zo lekker!

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Easy as it is; doe de banaan en agavesiroop in een keukenmachine en mix tot een gladde massa. Meng alle droge ingrediënten met elkaar en voeg daar alle overige ingrediënten aan toe. Mix dit nog een keer goed, het liefste gebruik ik hier een hand mixer voor. Voeg evt. je vruchten toe en zet een uurtje in de oven.

Het brood is goed als een satéprikker er droog uitkomt nadat je hem erin hebt geprikt. Eet smakelijk!

bananenbrood recept

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

7 Comments

Avatar
Marijke 18 november 2014 at 10:15

Ik heb dit recept gisteren eens getest, maar had het recept op foody.nl gezien en pas achteraf door dat het van jou kwam :-) Het brood is echt superlekker! Tot nu toe het luchtigste dat ik al gemaakt heb! Ik heb de bessen weggelaten en er walnoten en rozijntjes aan toegevoegd… ook héérlijk!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 18 november 2014 at 13:27

Leuk! Goed om te horen, geniet ervan.

Reply
Innerwave detox part I - Eat.Run.Love. 30 oktober 2014 at 11:03

[…] 1,5 uur zweten bij Bikram Yoga – Tussendoor: 1 rijstwafel met homemade pindakaas, 1 appel, 1 plakje bananenbrood – Diner: groentelasagne van courgette (geen pasta dus) – ‘s Avonds: 3 chocolade pepernoten […]

Reply
Birthday borrel || de recepten - Eat.Run.Love. 12 augustus 2014 at 07:15

[…] – Bananenbrood, dit keer zonder extra fruit – Wortel-dadel cake – Brownies (naar recept van mijn moeder, heb ik nu […]

Reply
Avatar
Dominique 13 mei 2014 at 11:19

Speltbloem is hetzelfde als witte tarwebloem en speltmeel hetzelfde als volkoren tarwebloem. Speltmeel is gemalen spelt en bevat meer voedingsstoffen omdat hier de kiem en zemel nog in zit. Speltbloem is gezeefd en bevat de kiem en zemel dus niet meer. Speltmeel bevat dus meer voedingsstoffen en is gezonder dan speltbloem.

Het recept lijkt me lekker! Ik gebruik sinds kort ook voor de helft speltbloem/meel in mijn bananenbrood, bevalt me goed.

Reply
Avatar
Tessa 11 mei 2014 at 11:43

Wat is het verschil tussen bloem en meel? en waarom niet gewoon 240 gram van een van de 2? Ik neem aan dat het lekkerder wordt op deze manier, maar ben benieuwd waarom. Bedankt!

Reply
Avatar
Jessica 11 mei 2014 at 12:00

Bloem is wat compacter dan meel. Ik had beiden in huis dus vandaar dat ik het gemixt hebt. Je kunt ook gewoon één van beiden gebruiken! Bij bloem krijg je iets meer een cake gevoel, bij meel meer een brood gevoel. Persoonlijk vind ik voor bananenbrood meel beter geschikt omdat de banaan er ook al voor zorgt dat het heel compact wordt! De meel zorgt er juist voor dat het wat luchtiger wordt.

Reply

Leave a Comment