Persoonlijk

Hoe ging die week zonder vlees?

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 maart 2018 2 Comments
Week zonder vlees

Wow, ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo’n hectische week had. Zo hectisch dat ik zelfs precies een week geleden mijn laatste blog heb gepost. De blog van Manon die op dinsdag verscheen niet meegeteld. In mijn ruim driejarig blogbestaan is dat echt nog nooit voorgekomen. Ik bereid mijn week altijd goed voor en vind altijd wel een gaatje om een blog te schrijven. Maar deze week lukte dat gewoon echt niet. Ik was een paar dagen in het buitenland, moest door omstandigheden veel overwerken en had tussendoor nog onverwachts een etentje. Werk is in dit geval dus het excuus. En als ik dan ’s avonds laat thuis was, had ik echt geen zin meer om achter mijn laptop te kruipen. Ik kroop liever tegen mijn vriendje aan of dook gelijk mijn bed in.

Een week niet bloggen

Vroeger vond ik het echt heel erg vervelend als er een dag voorbij ging waarbij er geen blog online kwam.  Elke dag een blog online zetten stond voor mij gelijk aan groei. Ik had het idee dat als ik niet elke dag blogde mensen Eat.Run.Love. niet meer zouden bezoeken. Op een gegeven moment ging die drang een beetje weg. Ik heb namelijk gewoon een fulltime baan en soms lukte het gewoon niet. Ik ging terug naar zo’n 5 blogs per week en dat beviel prima. Nu heb ik dus bijna een week geen blog geplaatst. En weet je? Ik lig er niet wakker van. Het is namelijk niet anders. En net als ik, hebben jullie waarschijnlijk ook een leven. Een leven waarbij je helemaal geen tijd hebt om elke dag een blog te lezen. Dat blijkt ook wel uit mijn bezoekcijfers, want die stijgen alleen maar. Iets waar ik super trots op ben.

Nu is het zondagavond en kriebelt het. Mijn handen jeuken om weer aan de slag te gaan, maar ook het weekend was weer erg volgepropt. Geen tijd dus om vooruit te werken. En eigenlijk weet ik nog niet wat deze week mij gaat brengen, dat is altijd weer spannend. Aan inspiratie nog steeds geen gebrek, aan tijd dus wel. Ik heb ook maar 24 uur in een dag. Werken, sporten en slapen slokken momenteel al mijn tijd op, maar wees niet bang, het bloggen probeer ik heel snel weer goed op te pakken!

Week zonder vlees

Een week zonder vlees

En dan even terug naar de reden waarom ik dit blogje eigenlijk wilde schrijven. Een week zonder vlees, hoe ging dat? Vorige week schreef ik over het initiatief “de Nationale week zonder vlees”. Iets waar ik volledig achter sta, maar wat voor mij in de praktijk ook wel weer een uitdaging bleek te zijn. Zoals jullie toen al konden lezen, eet ik ongeveer de helft van de tijd vegetarisch. Maar ik kwam er wel achter dat dit met name ’s avonds is. Tijdens de lunch eet ik eigenlijk altijd wel vleeswaren omdat de vega opties op mijn werk zich tot kaas beperken.  Deze week heb ik geprobeerd elke dag voor een vega optie te gaan als ik de keuze had, maar moet ik toegeven dat ik maandag in Wiesbaden voor een tonijnsalade ben gezwicht.

Daarnaast at ik deze week maar liefst vier keer buiten de deur. Maandag en dinsdag in Wiesbaden. Heel toevallig at ik twee keer bij een Italiaan en heb ik twee keer een vega pasta gegeten. Helemaal prima! Woensdag was ik tot heel laat aan het werk en hadden we geen zin meer om te koken. Om 20.45 stonden we bij SLA en koos ik voor een vega salade. Ook dikke prima! Donderdag was een wat grotere uitdaging, ik had een event bij Loetje aan ’t IJ. Probeer daar maar eens vega te eten. Er was een walking dinner en – ik lieg niet – alleen het toetje was vega. Deze avond heb ik dus wel vlees en vis gegeten. De rest van de week at ik thuis en ben ik iedere keer voor vega opties gegaan.

Al met al kijk ik met een tevreden blik terug op deze week. Ondanks het vele buiten de deur eten heb ik de hoeveelheid vlees echt heel erg weten te beperken. Ik heb niet voor 100% vega gegeten, maar wel voor 80%.

Hebben jullie ook mee gedaan aan een week zonder vlees? Hoe ging dat?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Elise 12 maart 2018 at 10:29

Iedere keer dat je vega kiest is meegenomen, hartstikke goed dus! Maar als er op je werk alleen kaas beschikbaar is, is het dan geen optie voor je om gewoon je lunch (deels) mee te nemen?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 12 maart 2018 at 11:00

Ja dat doe ik ook heel vaak hoor :) Maar zat een paar dagen in het buitenland voor mijn werk en maakte zulke lange dagen dat ik zelfs niet langs de supermarkt kon. Gelukkig is niet elke week zo hectisch en bereid ik mijn lunch over het algemeen goed voor!

Reply

Leave a Comment