EatNieuws

Hoe gezond leven met een kind?

posted by Willemijn & Liselotte - BeBio 14 januari 2016 1 Comment
hoe gezond leven met een kind

Werken, wassen, eten maken en dat terwijl je kinderen ook nog aan je benen hangen om leuke dingen te gaan doen! Waar halen we dan nog de tijd vandaan om ook nog eens gezond te eten, want je bent geneigd om te kiezen voor kant-en-klaar maaltijden of toch maar weer die pannenkoek. Zelf heb ik (Willemijn, van BeBio.nl) 2 jongens van 3 en 1 jaar en probeer ik toch zoveel mogelijk te kiezen voor gezonde dingen, want ik vind het erg belangrijk dat zij goede voedingsstoffen binnenkrijgen.

Hieronder een aantal tips die ik zelf toepas en graag wil delen!

Zorg voor goede vervangers

Vaak hebben kinderen al heel snel door dat een koekje of iets anders zoets sowieso het lekkerste is. Probeer een vast moment in de week te hebben waarin je je kinderen daarop trakteert. Zo blijft het een echte traktatie en niet iets wat ze iedere dag willen hebben, want teveel suikers onttrekt alle mineralen en vitamines uit het lijfje wat ze juist nodig hebben om te groeien. Ook kunnen ze er erg hyper van worden en onhandelbaar. Geef ze komkommer, mandarijntjes, biologische rozijntjes, crackers of volkoren soepstengels als tussendoortje. Dit zijn bij ons thuis de favorieten, maar maak ook eens zelf zoete aardappelfriet bijvoorbeeld voor de afwisseling en als je wat meer tijd hebt.

Water is lekker

Wanneer ik bij m’n moeder ben komen de pakjes drinken en glazen appelsap gelijk tevoorschijn. Hier zit dus heel veel suiker in waar ze alleen maar hyper van worden. Zorg dat je gelijk vanaf het begin je kleintje water geeft zodat dit normaal wordt. Limonade mag ook zeker wel eens een keer, maar geef iedere dag standaard een paar keer water.

Betrek ze bij het koken

Wanneer ik ga koken zet ik vaak één erbij op het aanrecht en geef ik die kleine taakjes zoals het kneden van het deeg of roeren van een sausje. De andere zit erbij te kijken op de stoel en op deze manier voelen ze zich betrokken en zien ze ook hoe een maaltijd ontstaat. Je zal zien dat ze daardoor ook sneller hun bordje leeg eten omdat ze het idee hebben dat zij het gemaakt hebben!

Een groene juice in de ochtend

Zoals ik hierboven al deel betrek ik ze bij het koken, maar ook bij het maken van de groente juice in de ochtend. De oudste neemt de stok om de groente door de trechter heen te krijgen en daarna kan hij niet wachten om de juice te proeven. Op deze manier weet ik dat ze in de ochtend al goed gestart zijn met groente en fruit. Dus dat hebben ze dan al binnen!

image_print

1 Comment

Karlien 19 januari 2016 at 22:03

Fijne tips. Mijn dochter wil ook graag helpen met koken, zoon heeft geen interesse. Ik zorg ervoor dat we in de winkel voornamelijk verse producten halen en ze hebben inspraak in welke groente en fruit we kopen. Als ik iets lekkers haal, doe ik dat bij voorkeur als zij er niet bij zijn.

Reply

Leave a Comment