Lifestyle

Hemelse soepen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 november 2015 0 comments
hemelse soepen

Wie mij al iets langer volgt, weet dat ik dol ben op soepen. Een boek met de titel Hemelse Soepen klonk mij dan ook als muziek in de oren.

“Soep neemt ons mee terug naar de kern, naar de essentie van eenvoudig voedsel voor lichaam en ziel. Een kom goede soep soep heeft een positief effect op je humeur en je weet dat het je lijf ook goed doet. Soep maken is een vorm van therapie; ontspannend, creatief en ruimhartig”

Dit is wat de auteurs zeggen over het maken en eten van soep en ik kan me daar wel in vinden. Niets is lekkerder dan een kom warme soep om van binnenuit op te warmen. Daarnaast is het negen van de tien keer zeer eenvoudig om te maken. Je gooit wat groenten bij elkaar, kruiden erbij, water erop en wachten maar.

hemelse soepen

Het boek bevat naast 100 soeprecepten ook een aantal salades en andere bijgerechten die lekker smaken bij de soepen. Allereerst wordt er aandacht besteed aan het maken van bouillons, deze zijn zelf getrokken toch wel het lekkerste. Daarna staan er eigenlijk diverse soorten soep in; eenvoudige soepen, koude soepen, knollen & wortelsoepen, feestelijke soepen en zelfs reinigende soepen. Het zijn niet de standaard soepen die je normaal gesproken zou maken, maar juist voor de afwisseling vind ik dit wel lekker.

Ik maakte een flinke pan soep van gele spliterwten, een ingrediënt die ik zelf niet zo snel zou kiezen, maar wel echt super lekker is!

Hemelse Soepen is te koop bij Bol.com voor €24,95.

hemelse soepen

hemelse soepen

hemelse soepen
hemelse soepen

hemelse soepen

hemelse soepen

hemelse soepen

hemelse soepen

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment