OntbijtReceptenZoete tussendoortjes

Healthy muffins met blauwe bessen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 januari 2014 1 Comment
DSC_0015_bewerkt

De ontbijtmuffin, hot en happening onder healthy foodlovers. Je kunt er talloze variaties mee bedenken. Ik heb ze al eens eerder gemaakt, maar vond het toen geen heel groot succes, vrij smaakloos. Toch deed ik weer een poging omdat ik in het Voedselzandloper een – ander dan dit – recept zag en dit keer zijn ze wel goed gelukt. De eetlepel honing doet het ‘em denk ik, het maakt de muffins net iets zoeter en smeuïger. Toen ik er eentje aan het eten was, bedacht ik me dat kokos er ook heel lekker door zou zijn. Voor de volgende ker!

Met deze hoeveelheid maakte ik 9 (kleine) muffins:
– 125 Quinoavlokken (Nature Crops)

– 125 ml ongezoete Alpro amandelmelk
– 1 ei
– 1 tl bakpoeder
– 1 el lijnzaad
– 1 el honing
– 1 banaan
– grote hand blauwe bessen
– amandelschaafsel
Ik gebruikte Quinoa vlokken omdat ik deze nog had, maar je kunt natuurlijk ook havermout of ander soort vlokken gebruiken. Zelfde geldt voor de melk, ik had nog ongezoete amandelmelk, maar je kunt ook andere melk gebruiken. 
Meng alle ingrediënten behalve de blauwe bes en amandelschaafsel met elkaar. Ik deed dat met een handmixer. Heb je die niet, zorg dan dat de banaan geprakt is voordat je het mengt. Voeg als laatste de blauwe bes toe en schep alles in muffinvormpjes. Garneer met het amandelschaafsel en zet 20 minuten in de oven (voorverwarmd op 200 graden). Om te testen of ze gaar zijn, prik je er in met een satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze goed. 
Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of bijvoorbeeld na het sporten!

*** Oh ja, zorg ervoor dat je ze binnen 2 a 3 dagen op eet, anders komt er schimmel op te staan. Note to self: of bewaar in een beter luchtdicht bakje… 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Julie Hapjesprincess 24 januari 2014 at 10:03

Ik heb onlangs ook muffins met blauwe bessen gemaakt op mijn blog, maar deze versie ziet er ook overheerlijk uit. Eens proberen dus :)
Gr. Julie

Reply

Leave a Comment