GranenOntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Havermout met pindakaas, banaan en dadel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 25 januari 2017 1 Comment
Havermout met pindakaas

Oh my, dit is echt één van de lekkerste havermoutjes die ik ooit heb gegeten. Ik ben stiekem helemaal niet zo’n fan van havermout dus het heeft heel lang geduurd voordat ik het begon te waarderen. Maar deze, deze kan ik zo elke dag eten. Banaan en pindakaas is sowieso altijd een goede combinatie, maar in deze havermout doet deze combinatie het echt fantastisch. Ik moet toegeven, het is een caloriebommetje. Maar voor mij is deze havermout met pindakaas, banaan en dadel echt een perfecte start van de dag als ik ga trainen.

Havermout met pindakaas, banaan en dadel

Voor 1 persoon:

  • 40 gram havermout
  • 1 banaan (à 110 gram)
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 15 gram pindakaas*
  • 30 gram dadels (2 grote dadels)
  • 10 gram walnoten

Giet de amandelmelk in een pannetje en roer er de havermout doorheen. Zet op een laag vuurtje. Prak de banaan met een vork en roer deze vervolgens door de havermout terwijl deze aan het pruttelen is. Laat zo’n 5 minuten op laag vuur pruttelen tot de havermout de gewenste dikte heeft. Ik laat hem meestal iets vochtig omdat ik hem daarna nog een aantal minuten laat afkoelen, dan dikt hij verder in.

Snijd de dadels in kleine stukjes, verbrokkel de walnoten en strooi de walnoten en dadels over de havermout. Top af met een theelepel pindakaas (dit is ongeveer 15 gram).

Mocht je graag dit ontbijtje willen eten, maar met iets minder calorieën? Dan raad ik aan om de walnoten weg te laten, daarmee zakt hij gelijk zo’n 70 calorieën.

Voedingswaarden: 521,6 calorieën
13,2 gram eiwit – 68,7 gram koolhydraten – 19,6 gram vetten

Havermout met pindakaas

Havermout met pindakaas

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Eet en sportdagboek #63 - Eat.Run.Love. 6 februari 2017 at 06:30

[…] P9 en deze heeft een nieuwe aansluiting, ik heb dus ook geen reservekabel liggen. Snel ontbijten (havermout met banaan, pindakaas en rozijnen) en dan op de fiets naar de Hema voor een kabeltje. Ik en geen telefoon, dat kan echt niet… […]

Reply

Leave a Comment