EatOntbijtRecepten

Havermout met wortel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 november 2017 0 comments
Havermout met wortel

Het havermout seizoen is weer aangebroken! Ik weet dat er mensen zijn die het hele jaar door warme havermout eten, ik vind dat toch wel echt iets voor de herfst en winter. Waar ik het vroeger Γ©cht niet lekker vond, ben ik het steeds meer gaan waarderen. Een beetje variatie is wel lekker natuurlijk en een extra portie groenten per dag ook, daarom maakte ik havermout met wortel. Banaan, kaneel, gember en vanille zorgen ervoor dat het smaakvol, zoet en kruidig is.

Havermout met wortel

Voor 1 persoon:

  • 45Β gram havermout
  • 75 gram geraspte wortel
  • 1 kleine banaan (100 gram)
  • 30 gram rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gember (kruiden)
  • 1/2 tl vanillepoeder of essence
  • 200 ml ongezoete amandelmelk (of andere plantaardige melk)

Meng de havermout met de kruiden, schenk de melk erbij en zet op het vuur. Snijd de banaan in plakjes en rasp de wortel als je dat nog niet hebt gedaan. Voeg deze samen met de rozijnen toe aan de havermout. Breng op een laag vuurtje aan de kook en laat nog even door pruttelen tot de havermout dikker wordt.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden: 424 calorieΓ«n
9,3 gram eiwit – 77,2 gram koolhydraten – 6,3 gram vet

Havermout met wortel

image_print

Leave a Comment