OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Havermout met stoofperen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 januari 2017 0 comments
havermout met stoofperen

Soms heb je gewoon zin in een niet al te ingewikkeld ontbijtje. Geen poespas, niet te veel calorieën, maar wel smaakvol. Deze havermout met stoofperen is daar een goed voorbeeld van met slechts een paar ingrediënten en iets meer dan 300 calorieën. Je denkt misschien, oh havermout dat duurt lang om klaar te maken, maar dat kan binnen vijf minuten op tafel staan. Ik meng de havermout altijd met kaneel en melk, zet het op het vuur en laat het zachtjes pruttelen tot het indikt. Zo’n vijf minuten. Ondertussen hak ik de nootjes en snijd ik de peertjes en dan schep ik dit bovenop. Omdat het dan nog best heet is, maak ik mezelf ondertussen op zodat als ik klaar ben daarmee ik direct kan aanvallen.

Havermout met stoofperen, voor 1 persoon:

  • 40 gram havermout
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 2 halve stoofperen met sap
  • 5 gram gehakte amandelen

Zet de havermout met de amandelmelk en kaneel op het vuur en laat zo’n vijf minuten pruttelen tot deze is ingedikt. Schep er de stoofperen op en strooi de amandelen erover heen. En klaar is jouw havermout met stoofperen!

Voedingswaarden: 320,2 calorieën
7,5 gram eiwit – 50,9 gram koolhydraten – 7,9 gram vet 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment