OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Havermout met peer en cranberries

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 23 oktober 2016 2 Comments
havermout met peer en cranberries

Nu het weer wat kouder wordt heb ik automatisch ook meer zin in warme ontbijtjes. Havermout is dan altijd goed en makkelijk! Momenteel eet ik wel een paar keer per week deze havermout met peer en cranberries. Peren zijn nu heerlijk sappig en cranberries maken het een beetje zurig. Om ook in de ochtend al voldoende eiwitten binnen te krijgen, voeg ik een eetlepel eiwitpoeder toe. Dit maakt ook ook nog eens extra romig.

Havermout met peer en cranberries, voor 1 persoon:
  • 40 gram havermout
  • 10 gram naturel eiwitpoeder
  • flinke theelepel kaneel
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 25 gram gedroogde cranberries
  • 1 peer

Meng de havermout met de eiwitpoeder, kaneel en cranberries. Schenk er de melk overheen, roer nogmaals en breng rustig aan de kook. Laat een paar minuten doorpruttelen tot de havermout de gewenste dikte krijgt. Persoonlijk vind ik het lekker als hij nog niet helemaal dik is, ik laat hem dan namelijk 5 minuten afkoelen waardoor hij nog dikker wordt.

Haal de havermout van het vuur, schep in een kommetje en roer er gesneden stukjes peer doorheen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden: 365 calorieën
16 gram eiwit – 59 gram koolhydraten – 6 gram vet

havermout met peer en cranberries

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Minder calorieën eten, hoe doe je dat? - Eat.Run.Love. 15 januari 2017 at 14:03

[…] redelijk mager, daar verbaas ik me altijd over. Je moet hem alleen wel vrij simpel houden zoals deze met peer en cranberries. Dus geen banaan, noten, kokos of andere ‘vreemde’ superfoods toevoegen, maar op smaak […]

Reply
Eet en sportdagboek #58 - Eat.Run.Love. 24 oktober 2016 at 09:00

[…] laat ik even voor wat het is en daarvoor in de plaats blijf ik een uurtje langer in bed liggen. De havermout met peer en cranberries gaat er gelukkig goed in. En ik heb een nieuwe broek waar ik heel blij mee […]

Reply

Leave a Comment