OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Havermout met kurkuma en kaneel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 oktober 2015 10 Comments
havermout met kurkuma

Nu het weer wat kouder wordt, heb ik automatisch ook meer zin in warme ontbijtjes. Waar ik de havermout echt maanden links heb laten liggen, wil ik nu weer vaker havermout gaan eten op intensieve dagen. Zo maakte ik afgelopen week een warm havermoutpapje met kurkuma en kaneel. Kurkuma is een zeer krachtig kruid dat curcumine bevat; dit is ontstekingremmend, anti-bacterieel en zit vol anti-oxidanten. Perfect voor deze dagen dat je eventueel wat minder weerstand hebt. De smaak is licht pittig, maar helemaal niet overheersend.

Voor 1 persoon:

  • 40 gr havervlokken
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 2 koffielepels kaneel
  • 50 gr rood fruit

Meng de havervlokken met de kurkuma en kaneel en roer de amandelmelk er doorheen. Verwarm op het vuur en prak ondertussen de banaan fijn met een vork. Roer ook deze door de havermout en laat zo’n 5 à 10 minuten pruttelen tot de havermout dik is geworden.

Top met rood fruit en eventueel wat kokosvlokken en een drupje honing (als je de havermout wat zoeter wilt maken).

Eet smakelijk!

Voedingswaarden: 334 calorieën
8 gr eiwitten – 56 gr koolhydraten – 6 gr vetten

havermout met kurkuma

havermout met kurkuma

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

10 Comments

Sport en eetdagboek #40 - Eat.Run.Love. 22 februari 2016 at 10:45

[…] Vandaag heb ik weer een gewone werkdag, maar niet voordat ik heb hardgelopen. Om 7.00 staat mijn wekker, en als ik de katten eten heb gegeven en uit het raam kijk, zie ik dat er flinke mist hangt. Ik probeer een reden te vinden om weer in bed te kruipen, maar aangezien ik die niet kan vinden, eet ik een rijstwafel met pindakaas en stap ik daarna naar buiten voor een korte duurloop van 45 minuten met daarin 3x 6 minuten versnellen. Het wordt al heel snel licht en uiteraard ben ik blij dat ik ben gegaan!  Ik draag trouwens op de foto de Adidas Boost ST met extra stabiliteit. In tegenstelling tot de Ultraboost vind ik deze heerlijk zitten en vlieg ik over de straten. De schoenen gaan dus zeker vaker aan mijn voetjes. Wanneer ik thuis kom eet ik lekker een schaaltje havermout met kurkuma, kaneel en rood fruit.  […]

Reply
Sport en eetdagboek #36 - Eat.Run.Love. 18 januari 2016 at 12:00

[…] Havermout met kurkuma en kaneel […]

Reply
Je eigen mini detox - Eat.Run.Love. 3 januari 2016 at 11:05

[…] Havermout met kurkuma en kaneel […]

Reply
Seizoensgroenten en fruit || November - Eat.Run.Love. 28 november 2015 at 18:08

[…] Havermout met kurkuma en kaneel […]

Reply
Sport en eetdagboek #29 - Eat.Run.Love. 23 november 2015 at 07:02

[…] was mijn pols toch weer wat gevoelig. Nog even oppassen dus! Toen ik om 8.30 thuis kwam, maakte ik havermout met kurkuma en kaneel, een heerlijk ontbijtje waar ik de rest van de ochtend op kan teren. Overigens at ik voor de […]

Reply
Avatar
Esmée 14 november 2015 at 08:45

Ziet er lekker uit!

Reply
Avatar
Marion 23 oktober 2015 at 09:18

Hoeveel is een koffielepel?

Reply
Avatar
Jessica 23 oktober 2015 at 22:06

Daarmee bedoel ik een lepeltje die een slag kleiner is dan een theelepel. Als je die niet hebt kun je een half theelepeltje gebruiken!

Reply
Sport en eetdagboek #25 - Eat.Run.Love. 19 oktober 2015 at 07:07

[…] maar soms ruil ik, zoals nu. Kwam me eigenlijk wel erg goed uit! Ik begin de dag met een kom warme havermout met kurkuma. Heerlijk nu het weer kouder wordt! Om half 9 stap ik in de auto voor een pittige boksles. Als ik […]

Reply
Avatar
Marlotte 18 oktober 2015 at 07:45

Ik ben dol op kurkuma, maar heb het nog nooit bij een ‘zoet’ gerecht gegeten. Nu ben ik toch wel nieuwsgierig geworden!

Reply

Leave a Comment