EatOntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Havermout met cranberry compote

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 26 december 2015 0 comments
havermout cranberry compote

Heb je nog wat cranberry compote over van het kerstdiner? Maak er dit overheerlijke, feestelijke ontbijtje van! Cranberry compote is een bijgerecht dat vaak bij wild wordt gegeten, maar kan ook prima gecombineerd worden met een wat zoeter ontbijtje.

Voor 1 persoon:

  • 40 gram havermout
  • 1 banaan
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 el amandelschaafsel
  • 3 el cranberry compote

Voor de cranberry compote kookte ik 350 gram cranberries samen met 3 el bruine suiker, 1 kaneelstokje, rasp en sap van sinaasappel en 200 ml water zo’n 10 minuten.

Prak de banaan en doe deze samen met de havermout en de amandelmelk in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat zo’n 5 minuten pruttelen tot de havermout dik is geworden.

Doe in een kommetje, schep de cranberry compote erop en bestrooi met amandelschaafsel. Klaar! Eet smakelijk!

Voedingswaarden:400 calorieΓ«n
7 gram eiwit – 71 gram koolhydraten – 6 gram vetten

havermout met cranberry compote

image_print

Leave a Comment