EatGranenOntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Havermout met appel en pindakaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 maart 2017 0 comments
Havermout met appel

Appel en pindakaas vind ik echt een fantastische combinatie. Gewoon een appel in partjes snijden, pindakaas erop smeren en wat kaneel er overheen strooien. Mmm, super lekker tussendoortje! Maar deze combinatie met havermout is echt een perfect ontbijtje. In het voorjaar en zomer neig ik altijd wat minder naar warme havermout, maar omdat ik weet dat veel mensen hier het hele jaar door fan van zijn deel ik toch mijn receptje voor havermout met appel en pindakaas.

Havermout met appel en pindakaas

1 persoon:

  • 40 gram havermout
  • 1 appel (Pink Lady is lekker zoet van zichzelf)
  • 1 tl kaneel
  • 30 gram rozijnen
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 15 gram pindakaas

Doe de havermout in een pannetje met de kaneel en melk. Roer goed door en zet het vuur op een laag vuurtje aan. Snijd de appel in kleine blokjes en voeg deze toe aan de havermout. Laat even door pruttelen tot de havermout wat dikker wordt. Roer de rozijnen er doorheen en schep de havermout in een bakje. Top af met de pindakaas.

Eet smakelijk!

Havermout met appel

Voedingswaarde per persoon: 451,2 calorieΓ«n
11,3 gram eiwit – 67,5 gram koolhydraten – 12,8 gram vet

image_print

Leave a Comment