EatHartige tussendoortjesRecepten

Hartige muffins met courgette

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 maart 2016 0 comments
Hartige muffins met courgette

Hartige snacks, ik maak ze eigenlijk niet zo heel erg veel. Ik ben toch meer fan van zoete snacks, maar toen ik laatst een bakpakket kreeg voor hartige muffins, zette dat me toch aan het denken. Tijd om dus eens zelf in de keuken te gaan staan om hartige muffins te maken. En direct de eerste keer waren ze al super goed gelukt. Deze hartige muffins met courgette en kikkererwtenmeel is perfect voor bij een borrel of bij een hartige snack attack.

Voor 8 stuks

  • 125 gram kikkererwtenmeel
  • 350 gram courgette
  • 50 gram semi zongedroogde tomaten
  • 40 gram gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  • 1 tl oregano
  • 1 tl wild garlic mix*
  • 1 tl bakpoeder

*Ik heb een potje “Wild Garlic Mix” van Oil & Vinegar, hier kun je ook super lekkere kruidenboter mee maken. Mocht je dit niet hebben dan kun je een theelepel gedroogde tijm en een teenje knoflook toevoegen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng alle droge ingrediënten goed met elkaar. Voeg de eieren en kokosolie toe en kluts goed. Rasp de courgette grof en snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Roer deze als laatste door het mengsel heen. Het blijft een redelijk vochtig deeg.

Verdeel over 8 cupcake vormpjes en zet 30 minuten in de oven. Prik even met een saté prikker om te kijken of de muffins hard zijn geworden. Laat afkoelen en geniet!

Voedingswaarde per stuk: 145 calorieën
6 gram eiwit – 9,6 gram koolhydraten – 8,9 gram vetten

Hartige muffins met courgette

image_print

Leave a Comment