Broodjes, Wraps & OmeletHartige tussendoortjesReceptenVegetarisch

Hartig brood met tomaat en olijven

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 april 2015 3 Comments
hartig brood recept

Laatst zat ik te denken dat het me leuk en lekker leek om een keer zelf een hartig broodje te maken voor bij een soepje bijvoorbeeld. Zo gezegd, zo gedaan. Ik nam mijn populaire noten-rozijnenbrood als basis en maakte daar een hartig brood van. Een succes!

  • 300 gram volkoren speltmeel
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el zwarte olijven
  • 2 el pijnboompitjes
  • 1 el oregano
  • 1 tl tijm
  • snufje zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix in een keukenmachine de speltmeel, Griekse yoghurt en ei goed door elkaar. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten toe en mix nogmaals. Je kunt er ook voor kiezen om de overige ingrediënten er met een vork doorheen te mengen, dan blijf je een beetje stukjes houden.

Doe de bakmix in een met bakpapier beklede cakevorm en zet 35 minuten in de oven.

Super lekker en vullend met een kom soep!

hartig brood recept

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Eet en sportdagboek #3 - Eat.Run.Love. 23 april 2015 at 19:40

[…] les valt me extreem zwaar. Thuisgekomen eet ik makkelijk; een kom tomatensoep met 2 stukjes van het hartige brood. ‘s Avonds neem ik nog een bakje Griekse yoghurt met honing en een rijstwafel met pure […]

Reply
Avatar
Laura - Dagelijkse hap 12 april 2015 at 17:48

Het ziet er heerlijk uit :D ik bak zelf geregeld brood, maar dit wil ik ook wel eens proberen!

Reply
Avatar
Manon 11 april 2015 at 07:56

Wat een lekker receptje. Klinkt heerlijk :)

Reply

Leave a Comment