Hardlopen / TrailrunningSport

Hardlopen in het buitenland: je koffer inpakken

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 22 november 2016 5 Comments
Hardlopen in het buitenland

Morgen vertrek ik naar Curaçao, zondag loop ik daar de halve marathon met o.a. Lindsey. Het programma voor de komende dagen is bekend, de weersvoorspellingen zijn nog een beetje onduidelijk, maar ik heb er onwijs veel zin in! Al een aantal keer eerder liep ik een wedstrijd in het buitenland (Skyrace in Italië, Trail des Fantômes in de Ardennen, Nike Women’s Run in Milaan). Doordat ik regelmatig naar het buitenland vertrek, weet ik inmiddels wel hoe ik handig mijn koffer kan inpakken. Niets is zo vervelend als aankomen in je hotel en er achter komen dat je je favoriete kledingstuk bent vergeten of – nog erger – je hardloopschoenen. Ik maakte een lijstje voor mezelf met punten waar ik absoluut aan moet denken, dan kan ik het net zo goed ook met jullie delen!

Weet wat voor weer het is

Zorg dat je goed voorbereid vertrekt: wat voor temperatuur is het, gaat het regenen, is de route onverhard of verhard? Alleen op die manier weet je welke outfit en schoenen je mee moet nemen. Twijfel je over de weersvoorspelling, neem dan voor de zekerheid wat extra kleding mee zodat je niet voor een verrassing komt te staan.

Pak als eerste je sportkleding

Als ik tijdens een reis een wedstrijd ga lopen, zorg ik dat ik mijn sportkleding als eerste inpak. Ik ben zo iemand die last minute zijn koffer in pakt. Al regelmatig heb ik gehad dat ik enthousiast begon met mijn normale kleding en vervolgens de helft van mijn sportkleding vergat. Dit is heel onhandig omdat dit juist de kleding is waar je mee wilt presteren. Nu draai ik het dus om en pak ik als eerste mijn sportspullen. Ik leg alles klaar op een stapeltje zodat ik het vervolgens makkelijk kan inpakken. Broekje, shirtje, sportbh, sokken, schoenen, rugtasje, horloge. Vergeet ook niet een petje, zonnebril, haarelastiekjes of een haarbandje als je dat graag draagt. En bedenk of je sportzonnebrand nodig gaat hebben of niet. Het makkelijkste is om dit dan ook alvast in Nederland in te pakken.

Vergeet je kabeltjes niet

Ehm ja, die fout maak ik dus regelmatig… Dan denk ik dat mijn hardloop horloge nog wel een volle batterij heeft, kom ik op locatie aan is de batterij leeg. Ja, echt! Zorg dus dat je alle benodigde kabeltjes – ook al denk je ze niet nodig te hebben – bij je hebt. Van je hardloop horloge, van je telefoon en van je laptop. En oh ja, weet ook of je een speciale stekker nodig heb op de plaats van bestemming.

Stop je sportkleding in de handbagage

Ik ben gelukkig nog nooit mijn koffer kwijt geraakt tijdens een reis (even afkloppen), maar het zal je maar gebeuren. Voor de zekerheid stop ik mijn raceday kleding dus in mijn handbagage. Op verre reizen heb ik altijd wel een extra tas bij me naast een handtasje omdat ik ook een boek en een extra trui mee wil nemen. Dus daar past dit mooi bij!

Hardlopen in het buitenland

Neem plastic zakjes mee

Die stinkkleren wil je na je race niet los in je koffer stoppen. Plastic zakjes zijn de uitkomst voor je bezwete kleding en vieze schoenen. Mocht je de mogelijkheid hebben om je kleding te wassen dan zou ik zeker dat doen, maar dat is niet altijd mogelijk. Plastic zakjes zijn dus altijd onmisbaar.

Mini foam roller voor stramme spieren

Heb je net als ik een sportief programma voor de boeg naast het hardlopen? Dan kan het handig zijn om een mini foam roller mee te nemen voor stramme spieren. Vooral die kuiten en bovenbenen kunnen na een lange afstand vaak wel wat ontspanning gebruiken. Een mini foam roller is wat intenser dan een normale foam roller, maar het werkt goed voor pijnlijke spieren en dat is het belangrijkste! Dan weet je zeker dat je de dagen daarna ook nog normaal activiteiten kunt ondernemen.

Denk na over wat je wilt eten

Alles wat je tijdens de race wilt eten, neem je over het algemeen sowieso mee. Denk aan gelletjes en repen. Maar bedenk ook wat je voor en na de wedstrijd wilt eten. Eet jij altijd pannenkoeken? Bedenk dan of ze deze op locatie hebben, dat je ze moet kopen in de supermarkt of dat je ze wellicht zelf mee moet nemen. Over het algemeen kun je dit soort dingen wel op locatie kopen, maar het is goed om er van tevoren alvast over nagedacht te hebben. Een potje pindakaas is bijvoorbeeld toch iets makkelijker te vinden.

Laat de hakken maar thuis

Nu neem ik al jaren geen hakken meer mee op vakantie, want ik weet toch dat ik ze niet draag. Maar wanneer je ook nog eens een (halve) marathon op het programma hebt staan, wil je helemaal je benen zoveel mogelijk sparen. Neem dus comfortabele en platte schoenen mee, ook voor de dagen voor en na de wedstrijd.

En verder…

In het buitenland heb je vaak een medisch certificaat nodig. Zorg dat deze voordat je vertrekt in orde is, anders kun je het startbewijs wel op je buik schrijven. Laat een medische keuring doen, print het rapport en het medische certificaat uit samen met de inschrijving van je wedstrijd. Vergeet daarnaast ook niet je paspoort. Het lijkt heel erg voor de hand te liggen, maar ik heb al meerdere keren mee gemaakt dat mensen bij het ophalen van de startbewijzen problemen hadden omdat de inschrijving of documentatie niet in orde was.

Heb jij nog aanvullende tips voor het inpakken van je tas?

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Hardlopen in het buitenland is leuk! - Eat.Run.Love. 26 mei 2017 at 06:30

[…] ik de juiste hardloopkleding bij me heb en neem ik wat plastic zakjes mee voor de vieze kleding. In deze blog geef ik nog een aantal tips voor het inpakken van je koffer wanneer je in het buitenland gaat […]

Reply
Avatar
Audrey 22 november 2016 at 17:32

Anti-mosquito spray (met Deet!). Er zijn veel muggen de laatste tijd door de regenval. Ook de tijgermug die Zika, Chicungunya ect. kan overbrengen. En dat wil je echt niet krijgen voor zondag! Ook niet na die dag trouwens…Goede reis en succes zondag.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 22 november 2016 at 21:46

Dat is een goede tip, heb het gelijk in mijn koffer gestopt!

Reply
Avatar
Lisette 22 november 2016 at 16:01

Nu ook twee keer in het buitenland gelopen en altijd mijn hardloopschoenen in m’n handbagage. Als je koffer kwijtraakt kan je wel nieuwe kleding kopen, maar mijn schoenen zijn echt onmisbaar! Volgend jaar weer de marathon op Cyprus, dus dan komt dit lijstje zeker wel even voorbij :)

Reply
Avatar
Sarah 22 november 2016 at 10:45

Kussenslopen zijn ook handig ipv plastieke zakjes. groetjes, Sarah

Reply

Leave a Comment