Hardlopen / TrailrunningSport

Goed voorbereid de winter in met ASICS

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 november 2016 6 Comments
hardlopen in de winter

Nu de wintertijd is in gegaan, is het echt vroeg donker. Ik moet er nog steeds een beetje aan wennen en de drempel om ’s avonds te gaan hardlopen is daarmee voor mij toch wel wat hoger geworden. Trainingen stel ik liever uit tot het weekend terwijl dat helemaal niet hoeft. Ook in de winter kun je ’s avonds prima trainen.  Maar toch heb ik er wat moeite mee, herkenbaar voor jullie? In deze blog een aantal tips om in de winter veilig hard te lopen én een toffe winactie, zo heb je geen excuses meer!

Hardlopen in de winter met ASICS 360 Protection

ASICS heeft een hele mooie nieuwe lijn ontwikkeld – 360 Protection – zodat hardlopers zich goed kunnen kleden voor koude en natte weersomstandigheden én goed zichtbaar zijn in het donker. Veiligheid staat bij elke sport voorop en daar is ASICS zich heel goed van bewust. Allereerst is het heel belangrijk om je kledinglaagjes goed op te bouwen. Met de Motion Therm (tussenlaag) kleding houd je je lichaam op temperatuur en isoleer je deze op de juiste manier. In de kleding worden functionele en ademende materialen gebruikt die vocht afvoeren en warmte vasthouden. Mijn ervaring is dat je het dan eerst even heel warm krijgt, maar daarna gaat Motion Therm zijn werk doen en merk je dat de lichaamstemperatuur wordt gereguleerd en je met een perfecte temperatuur in welke omstandigheid dan ook kunt hardlopen.

Boven de onder- of tussenlaag draag je Motion Protect, deze kleding heeft een isolerende buitenlaag die bescherming biedt tegen regen en wind. Toen ik het jasje uit de verpakking haalde, was ik direct enthousiast want hij heeft zo’n geruwde stof van binnen (je weet wel, zo warm en zacht). Niet het gehele jasje is overigens zo gevoerd, op belangrijke delen van het lichaam zijn ademende stoffen verwerkt, zo blijft het lichaam droog en is goede ventilatie mogelijk. Daarnaast is het jasje waterafstotend en zijn er reflecterende elementen in de kleding verwerkt om goed zichtbaar te zijn.

En last but not least heeft ASICS zijn populaire GT-2000 in een nieuw jasje gegoten. De nieuwe GT-2000 4 Lite-Show Plasmaguard is voorzien van een speciale laag waardoor vocht en vuil geen greep op het upper krijgen en als het ware van de schoen afglijden. Ook hebben ze een goede reflectie zodat je zichtbaar bent in het donker. Het reguliere model is echt mijn all time favorite (ik schreef er zelfs al eerder een artikel over). Inmiddels heb ik al 3 paar versleten, dus GT-2000 4 Lite-Show Plasmaguard zullen ook zeker tot mijn favorieten gaan behoren.

hardlopen in de winter

Praktische tips om goed voorbereid op pad te gaan

Een goede kledinguitrusting is de basis om lekker te kunnen hardlopen. Iedereen zal wel eens gehad hebben dat hij te warm of te koud gekleed was of een enorme plensbui op zijn hoofd kreeg. Dat is met 360 Protection verleden tijd omdat de kleding zich perfect op jouw lichaamstemperatuur aanpast. Daarnaast is het in de winter nog belangrijker dan in de zomer om goed voorbereid naar buiten te gaan voor je hardlooprondje. Daarom nog een aantal praktische tips!

  • Bedenk welke route je gaat lopen. Wanneer het donker is kan dat ene pad waar je normaliter overheen loopt ineens niet meer zo prettig zijn. Ik loop zelf altijd kriskras door het Westerpark in Amsterdam, maar wanneer het donker is blijf ik op de hoofd (fiets)paden die goed verlicht zijn. Hierdoor loop ik zelf beter in het zicht en is de kans dat ik mensen tegenkom een stuk groter.
  • Loop vroeg op de avond. In de winter zijn veel meer mensen ’s avonds binnen, hoe later het wordt, hoe rustiger het op straat is. Probeer dus direct uit werk te gaan hardlopen zodat je zeker weet dat je mensen tegenkomt. Zo heb je ook niet het excuus dat de bank zo lekker zit, want daar heb je niet op gezeten! Overigens is mijn ervaring dat ’s ochtends in het donker hardlopen ook prima is, omdat dan al veel mensen naar hun werk gaan en er dus ook wel wat rumoer op straat is.
  • Sluit je aan bij een loopgroep. Overal in het land zijn diverse hardloopgroepjes. Door je aan te sluiten bij één van deze hardloopgroepjes loop je nooit alleen, zul je minder snel afhaken en word je ook nog eens beter in hardlopen. Win-win-win!
  • Zorg voor goede verlichting. Ondanks dat de kleding goede reflectie bevat, je over een verlicht fietspad loopt en wellicht in een groep rent is het altijd goed om aan extra verlichting te denken. Je hebt hier diverse opties voor, zelf ga ik altijd voor een armband met lampjes. Maar je hebt ook verlichting die je aan je schoen kunt bevestigen.
  • Neem je telefoon mee! Nu kan ik me niet voorstellen dat ik zonder telefoon ga lopen – ik moet toch selfies kunnen maken onderweg – maar als ik in het donker wegga vergeet ik het al helemaal niet. Voelt toch iets veiliger dat ik altijd iemand kan bellen!

hardlopen in de winter

WIN! ASICS 360 Protection jack

Ik wil uiteraard graag dat jullie ook in de winter blijven hardlopen! Daarom mag ik van ASICS een 360 Protection jack (dezelfde als die ik draag op de foto’s) weggeven. Hiermee kun je winterse weersomstandigheden goed aan: je bent beschermd tegen regen en kou én goed zichtbaar door de reflecterende delen. Deel op Instagram jouw foto met #ASICSwintertijd en tag @eatrunlovenl waarin je laat zien dat je ondanks dat uurtje minder in de winter toch blijft hardlopen. Wie weet loop jij binnenkort te shinen in een ASICS 360 Protection jack ter waarde van €110. Niet gewonnen of kun je niet wachten op de uitslag? De gehele collectie is te koop op de website van ASICS en bij hardloopspeciaalzaken. Je kunt t/m 7 december meedoen aan de winactie, daarna wordt deze bekend gemaakt.

hardlopen in de winter

hardlopen in de winter

Dit artikel is in samenwerking met ASICS tot stand gekomen 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

6 Comments

Avatar
Anouk 4 december 2016 at 20:24

Super leuke actie!! Ik heb zeker meegedaan en ben super benieuwd! In deze weersomstandigheden komt dit echt heel goed van pas :)

Reply
Avatar
ALida 21 november 2016 at 16:27

Leuke actie! ik heb meegedaan op Instagram :-)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 21 november 2016 at 20:52

Leuk! Vergeet je mij niet te taggen op Instagram? @eatrunlovenl

Reply
Avatar
Rosanne 14 november 2016 at 10:20

Wat een gave nieuwe lijn weer zeg. Ik kan niet wachten tot ik ook weer lekker mag gaan lopen. Heb op het moment helaas een sportblessure. Dus ik ben volop oefeningen aan het doen zodat ik straks weer lekker kan gaan hardlopen. Ik hoop over een week of 2 toch weer lekker te kunnen gaan. En wat een leuke actie trouwens. Het jack zou echt geweldig zijn. Nu heb ik alleen geen instagramaccount. Kan ik ook op een andere manier mee doen?

Reply
Avatar
Joyce Pots 10 november 2016 at 00:58

Hi Jessica!!

Wat een prachtige collectie heeft asics er dit jaar weer van weten te maken
en je bent goed zichtbaar in het donker in de winter 1 van de belangrijkste zaken
daarnaast zal je ook je temperatuur zo goed onder controle houden
want ondertussen wordt het iedere keer alleen maar kouder!

Super gaaf dat je zo’n mooi roze (mijn lievelingskleur) jack weggeven mag
en zo vlak na pakjes avonden 7 december wat ik zo snel zag!
op facebook had ik al weer te snel op je post gereageerd!
dus dat zal ik nog snel aanpassen iets waar ik dus weer door leer

Het zou geweldig zijn als jij mijn sinterklaas mag zijn dit jaar
en als cadeau dit jack wat een wonder mooi warm gebaar!
het houd weer en wind tegen maar ook nog waterafstotend dus ja ook die nederlandse regen :)
Stiekem ben ik in de winter gemotiveerder om te gaan hardlopen
dan in de zomer.. alleen moet ik daar nog steeds beter geschikte kleding voor gaan kopen
Nou is winkelen wel echt een hobby waar ik veel plezier uit haal
alleen is het de portemonnee die daar iedere keer van baalt
want op mijn wishlist van asics staat op dit moment veel
want naast dit winterjack is het eigenlijk de hele lite show collectie waar ik mijn liefde voor deel
vorig jaar de lite show legging en longsleeve aangeschaft
en sindsdien asics FAN het zit heerlijk en zit super goed nergens geen last :D

Dus je snapt wel dat ik van dit jack nu al kan dromen
en dat je ermee verrast / verwend / als sinterklaascadeau geeft kan ik alleen maar op hopen!
ondertussen spaar ik mooi voor de collectie door
want goed zichtbaar zijn en warm trainen daar ga ik deze winter voor!
mijn training is om de halve marathon goed te kunnen uitlopen
en misschien begin volgend jaar ook nog een trail te pakken lekker tussen de bomen
dus ja ik deel de hashtag #ASICSwintertijd vanaf nu in al mijn runningberichten
en tag @eatrunlove zodat ik voldoe aan deze contest plichten

het rest mij nu nog enkel om dit verhaal te stoppen en misschien is het wel heel plots
maar toch zeg ik vol trots, de vriendelijke groeten van Joyce Pots

Reply
Avatar
Patty 9 november 2016 at 19:27

Super leuk en inderdaad heel erg belangrijk om zichtbaar te blijven! Ik doe graag mee met de winactie ; hopelijk met verse plaatjes maar ben herstellende van een spierscheur dus echte km mag ik nu helaas nog niet maken. Deze motion protect jacket zou me straks lekker warm houden 😍Liefs Patty

Reply

Leave a Comment