Hardlopen / TrailrunningSport

Hardloopschoenen gemaakt van plastic

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 29 juli 2018 0 comments
hardloopschoenen gemaakt van plastic

Sinds kort staat er bij mij in de straat een afvalbak voor plastic. Ik woon zoals je weet in Amsterdam en tot voor kort was er één grote container waarin al ons afval ging. Toen ik zag dat het mogelijk was om plastic apart weg te gooien vond ik dat een goede reden om ons afval te gaan scheiden. En dat is maar goed ook, want nu pas besef ik me hoeveel plastic wij weggooien. Maar echt, ik schrik echt van de grote hoeveelheid. Ik ben mij nu nog bewuster van de hoeveelheid plastic die wij met zijn allen produceren en werk er graag aan mee om dit beter te scheiden en te recyclen. Alle beetjes helpen. Toen ik dus een persbericht ontving met als kop “adidas lanceert ecologische hardloopschoen van gerecyclede plastic flessen”, moest ik wel verder lezen én dit bericht met jullie delen. Want wat vind ik dit tof!

79.000 ton plastic afval

Volgens recent onderzoek dobbert er 79.000 ton plastic afval op een eiland 50 keer zo groot als Nederland rond in onze oceanen: een bedreiging voor fauna, flora en mens. Adidas wil een handje meehelpen met het behoud van onze oceanen en lanceerde een hardloopschoen die gemaakt is van gemiddeld elf opgeruimde en gerecyclede plastic flessen. De UltraBOOST Parley Deep Ocean Blue is geïnspireerd op het water van de Marianentrog, de tot nu toe diepste bekende plek in onze wateren. Zelfs daar, op bijna tien kilometer diepte, werd vorige maand een plastic zak aangetroffen. adidas en Parley proberen hier samen wat aan te doen: in 2017 verwerkten ze maar liefst 11 miljoen plastic flessen tot handige producten.

Hardloopschoen gemaakt van gerecycled plastic

De Parley Ocean Plastic heeft dat opgehaalde plastic afval gebruikt om een visueel aantrekkelijke stof te maken voor het bovenste gedeelte van de hardsloopschoen. Verder is de rest van de schoen uitgerust met adidas’ iconisch BOOST-technologie (alsof je op kussentjes loopt!). Deze technologie zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk energie terug krijgt bij het afzetten. Een NFC-chip in de rechterschoen verschaft de loper meer info over de samenwerking tussen adidas Running en Parley en geeft tips over hoe je plastic zoveel mogelijk mijdt in de toekomst.

De schoenen hebben een advies verkoopprijs van €179,95 (vergelijkbaar met andere UltraBOOST schoenen) en daarmee draagje een klein steentje bij aan een beter milieu.

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment