Broodjes, Wraps & OmeletDinerReceptenVlees

Hamburger met veel groenten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 24 juni 2014 1 Comment
hamburger groenten
Elke woensdag is het burgerdag in Café de Walvis, een kroegje waar wij vlakbij wonen. Het liefste gaan we hier elke woensdag heen, maar ten eerste is het niet zo gezond (er wordt altijd frietjes en mayo bij geserveerd die ik natuurlijk niet kan laten staan) en ten tweede vindt de portemonnee dat niet altijd leuk. Feit blijft dat we dol zijn op hamburgers. Regelmatig maak ik deze dan ook zelf.

Dit keer besloot ik een hamburger te maken met lekker veel gebakken groenten en een guacamole, een enigszins verantwoorde hamburger dus. En groot voordeel van deze hamburgers? Na één broodje zat ik enorm vol!

Voor 4 hamburgers:
– 4 hamburgers
– 4 ciabatta afbakbroodjes
– 1 courgette
– 2 uien
– 1 tomaat
– 1 bol mozzarella
– 1 avocado
– 1 klein teentje knoflook
– sap van 1/2 limoen
– rood pepertje
– gemengde sla

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de broodjes in 8 minuten af.

Snijd de courgette in dunne plakjes en bak deze samen met één ui, gesneden in ringen, tot ze zacht worden. Gril ondertussen ook de hamburgers gaar.

Pureer de avocado met de knoflook, limoensap en pepertje tot een guacamole. Snijd de andere ui in ringen en de tomaat en mozzarella in plakjes.

Beleg de broodjes met sla, de gebakken groenten, hamburger (dit broodje was vrij lang, dus snijd de hamburger door de helft), rauwe ui, tomaat, mozzarella en doe er tenslotte lekker wat guacamole op.

Succes verzekerd. Eet smakelijk!

image_print

1 Comment

Speedsurf.nl 25 juni 2014 at 18:56

Deze is echt super lekker!!!

Reply

Leave a Comment