Broodjes, Wraps & OmeletLunchRecepten

Groente omelet met broccoleaf en tomaat

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 juli 2017 0 comments
Groente omelet met broccoleaf en tomaat

Vorige week ontving ik een groentepakket met daarin onder andere broccoleaf. Ken je deze groente niet? Dat kan kloppen, want het is nieuw in het winkelschap. Broccoleaf zijn de bladeren die rondom de broccoli groeien. Het is dus geen nieuwe groente, alleen werden de bladeren nooit gebruikt. De smaak is nog iets minder sterk dan broccoliroosjes, een hele neutrale smaak heeft het. Het doet qua bladstructuur een beetje aan boerenkool denken. Net als boerenkool is dit blad rijk aan vitamine A en C. Daarnaast bevatten de broccoliblaadjes meer vitamine K, foliumzuur en kalium dan boerenkool.

Ik wist eerste instantie niet zo goed wat ik er mee zou maken, maar je kunt het op verschillende manieren bereiden; roerbakken, koken, rauw door een salade of juice. Je kunt er alle kanten mee op. Ik besloot een omelet na het sporten te maken. Een overheerlijke groente omelet met broccoleaf was het resultaat.

Groente omelet met broccoleaf en tomaat

Voor 1 persoon:

  • 2 bladeren broccoleaf (kan evt. ook vervangen worden met een handje spinazie of kleine broccoliroosjes)
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 1 bosui
  • 35 gram geitenkaas
  • 2 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 volkorenboterhammen

Snijd de broccoleaf in smalle repen en de bosui in dunne ringetjes. Verhit een klein beetje olijfolie in een pan en roerbak daarin de broccoleaf en bosui. Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze toe aan de groenten.

Kluts de eieren samen met de paprikapoeder, wat zout en peper naar smaak. Schenk de ei bij de groenten en verspreid het goed over de bodem van de pan. Verbrokkel de geitenkaas over de omelet en leg een deksel op de pan. Laat de omelet nu langzaam gaar worden in een minuut of 5. Kijk af en toe even of je de omelet al goed vindt.

Serveer met de twee boterhammen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden: 433,8 calorieën
28,4 gram eiwit – 33 gram koolhydraten – 19,3 gram vet

Groente omelet met broccoleaf en tomaat

Groente omelet met broccoleaf en tomaat

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment