ReceptenSmoothies & Juices

Groene detox juice

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 mei 2015 6 Comments
detox juice recept

Met vlagen drink ik heel veel groene juices, ik probeer af te wisselen, maar onderstaande is altijd goed. Vooral omdat ik de ingrediënten eigenlijk altijd wel in huis heb. Daarnaast is het de eerste groene juice die ik ooit dronk, en ik realiseerde me dat ik deze nooit heb gedeeld, werd dus tijd!

Waarom is dit een detox juice? Hij zit vol met antioxidanten en vitaminen. Komkommer heeft meerdere voordelen, maar voor nu is de belangrijkste dat het helpt bij gewichtverlies, spijsvertering en hydratatie. Dit zelfde geldt voor bleekselderij. Beide groenten hebben heel weinig calorieën en veel vocht. De spijsvertering wordt geholpen doordat er zoveel water en vezels in zitten waardoor het lichaam zich kan ontdoen van gifstoffen. Gember werkt ontstekingremmend. Spinazie bevat ook veel voedingsstoffen waardoor je langer een vol gevoel behoudt en zorgt voor een mooie uit. Naast dat appel zorgt voor het zoetje, is het een krachtige anti-oxidant en ondersteunt het het immuunsysteem.

detox juice recept

Voor een flinke kan (ca 800ml) gemaakt met een slowjuicer

  • 1 komkommer
  • 4 stengels bleekselderij
  • 4 flinke handen spinazie
  • 2 rode appels
  • stukje gember

* Zelf doe ik meestal een stukje van zo’n centimeter omdat ik het anders te overheersend vind. Maar mocht je heel erg houden van de pit van gember, neem dan zeker wat meer want het is erg goed voor je!

Snijd alle groenten en de appel in kleine stukjes, ik houd altijd stukje aan die je ook in je mond zou stoppen, dit kan de juicer makkelijk verwerken. Start met een paar stukjes appel en bleekselderij, vervolgens de spinazie en dan alle harde groenten. Mijn ervaring is dat de juicer het op deze manier het beste verwerkt.

Maak na gebruik de juicer gelijk even schoon dan kost het het minste tijd.

Te heftig? Start dan met een appeltje (of peer) extra.

detox juice recept

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

6 Comments

Eet en sportdagboek #62 - Eat.Run.Love. 9 januari 2017 at 06:30

[…] om vervolgens om 07.10 al naar buiten te vliegen. In die tien minuten heb ik me aangekleed en een groene juice gedronken (stond in de koelkast al klaar). De reden; ik ga naar yoga en moet niet te laat komen. De […]

Reply
Avatar
Jan 18 mei 2015 at 15:55

Ik wil dit ook af-en-toe gaan doen. Op welk moment van de dag drink je deze? of maakt dat niet veel uit?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 augustus 2015 at 21:04

Ik drink het soms als ontbijt en soms als eerste tussendoortje (ochtend). Merk dat ik ’s middags er toch meer van houd als er iets hartigs bij zit, zoals noten of hummus. Maar als jij het op elk moment lekker vindt, dan zou ik dat zeker doen!

Reply
Eet en sportdagboek #7 - Eat.Run.Love. 11 mei 2015 at 09:53

[…] Ach, gebeurt ook wel eens. Als ik thuis kom, eet ik twee quinoawafels met pindakaas en drink ik een detox juice. Daarna maak ik me klaar om te gaan lunchen met een vriendinnetje. Het is in Amstelveen en gezien […]

Reply
Avatar
Rüken 9 mei 2015 at 15:39

Ziet er lekker uit. Ga ik zeker is proberen

Reply
Avatar
Marlissa 7 mei 2015 at 10:38

Heerlijke! Deze combi maak ik ook wel eens, maar dan zonder bleekselderij. Ook eens proberen:)

Reply

Leave a Comment