DinerEatReceptenVlees

Griekse gehaktballetjes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 9 oktober 2014 3 Comments
Griekse gehaktballetjes

In Griekse gerechten zit vaak komijn en kaneel verwerkt, twee kruiden die ik super smaakvol vind en je kunt er alle kanten mee op. Dit keer maakten we Griekse gehaktballetjes in een saus van tomaten, courgette & kaneel. Door er een komkommersalade bij te eten wordt het gerecht lekker fris.

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 300 gr gehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el munt
  • 1 tl komijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 blikje tomatenblokjes (à 400 gr)
  • 1 ui
  • 300 gr courgette
  • 75 gr feta
  • 1 komkommer
  • 1 el witte wijnazijn
  • peper & zout
  • 200 gr zilvervliesrijst

Meng het gehakt met 1 teen knoflook, 1 el munt, de komijn en peper & zout naar smaak. Maak er kleine gehaktballetjes van en zet even weg. Snijd intussen de ui en courgette in kleine stukjes en snijd de komkommer in dunne plakjes. Doe de komkommer in een vergiet om het vocht uit te laten lekken.

Bereid de rijst volgens de verpakking.

Zet een hapjespan op het vuur en braad de gehaktballetjes op hoog vuur aan. Schep de balletjes uit de pan en fruit in een beetje (kokos)olie de ui en overige knoflook. Voeg de courgette en tomatenblokjes toe. Leg het kaneelstokje erbij en breng de saus aan de kook. Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat ze met de deksel op de pan circa 10 minuten sudderen. Breng de saus op smaak met peper en zout indien nodig en roer de overige 2 el munt door de saus.

Doe de komkommer in een schaaltje en voeg de witte wijnazijn toe, breng op smaak met peper & zout.

Schep de rijst op een bord en schep daar de gehaktballetjes, saus en verkruimelde feta op. Serveer er de komkommer naast. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon zonder rijst: 342 calorieën
26,4 gram eiwit – 9,3 gram koolhydraten – 22,2 gram vetten

Voedingswaarde per persoon met rijst: 568 calorieën
32 gram eiwit – 54 gram koolhydraten – 24 gram vetten

Griekse gehaktballetjes

 

image_print

3 Comments

Sport en eetdagboek #14 - Eat.Run.Love. 20 juli 2015 at 07:08

[…] op kantoor nog twee handjes cashewnoten en een vroeg diner omdat ik ga trainen. Om half 6 eet ik Griekse gehaktballetjes met zilvervliesrijst, courgette en komkommer. Om 19.00 doe ik een “Workout of the week”, een pittige kracht / circuittraining, de […]

Reply
Eline 9 oktober 2014 at 11:11

Lekker!! Ik hou echt van gehakt in alle varianten!

Reply
Tanya 9 oktober 2014 at 08:46

Kaneel met gehakt? Dat is nieuw voor mij. Dit recept klinkt wel erg lekker! Een keer proberen.

Reply

Leave a Comment