GranenOntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Granola met speculaas en sinaasappel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 november 2016 0 comments
Granola met speculaas

Al maanden eet ik dezelfde granola, gewoon omdat ik deze echt zo lekker vind. Hij zou zo in de winkel kunnen liggen :) Afgelopen weekend had ik zin om weer eens te experimenteren met een meer winterse variant. Sinterklaas is in het land en de mandarijntjes smaken op hun best. Ik wilde dus een granola maken die deze twee ingrediënten in zich had. Het is een goede en lekkere combinatie als je het mij vraagt! Heb je dus zin in een lekker, maar verantwoord herfstontbijtje, maak dan deze granola met speculaas.

Granola met speculaas en sinaasappel, 10 porties:
  • 200 gram havervlokken
  • 50 gram walnoten in stukjes
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 100 gram rozijnen
  • 1 tl speculaas
  • 1/2 tl kaneel
  • 40 gram honing
  • 15 gram gembersiroop
  • 50 gram kokosolie
  • rasp van 1 sinaasappel
  • snuf zout

Granola met speculaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de kokosolie in een pannetje en roer daar de gembersiroop en honing doorheen. Meng de havervlokken met walnoten, zonnebloempitten, speculaas, kaneel en snuf zout. Rasp de schil van een sinaasappel en schep deze er samen met de gesmolten kokosolie, honing en gembersiroop doorheen. Zorg dat alles goed bedekt is.

Zet 25 minuten in de oven. Wanneer de granola uit de oven komt schep je de rozijnen er doorheen en laat je de granola afkoelen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie: 231 calorieën
4,7 gram eiwit – 25,6 gram koolhydraten – 12,2 gram vet

Granola met speculaas

Granola met speculaas

image_print

Leave a Comment