OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Granola pecannoten en blauwe bessen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 november 2015 4 Comments
granola pecannoten

Granola, ik eet het niet meer zo heel vaak, maar het blijft lekker in een bakje yoghurt met een banaan. Ik besloot weer eens een granola te maken, dit keer eentje zonder al te veel poespas. Een heel goed basisrecept dus waar je zelf mee kunt variëren door andere noten of gedroogd fruit te gebruiken. Je kunt ook nog extra superfoods toevoegen zoals kokosrasp, lijnzaad of chiazaad. Maar eigenlijk vind dat ik dat helemaal niet nodig en eet ik deze het liefste zo. Stiekem zelfs als tussendoortje zonder yoghurt of fruit.

Voor ca. 10 porties:

  • 200 gr havervlokken
  • 100 gr pecannoten
  • 25 gr pompoenpitten
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 50 gr honing
  • 50 gr kokosolie
  • 75 gr gedroogde blauwe bessen (of krenten)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breek de pecannoten in stukjes (deed ik gewoon met mijn handen) en meng ze in een ovenschaal samen met de havervlokken, pompoenpitten, kaneel en een snufje zout.

Verwarm de kokosolie en honing in een klein pannetje tot deze gesmolten is en roer door de havervlokken mix heen tot alles bedekt is. Zet voor 25 min in de oven, schep halverwege nog even om.

Als de granola klaar is, voeg je de gedroogde blauwe bessen toe.

En nu komt het moeilijke, laten afkoelen!

Voedingswaarde per 50 gram (bereid): 234 calorieën
4,2 gram eiwit – 23,4 gram koolhydraten – 14,6 gram vetten

Granola pecannoten

Granola pecannoten

image_print

4 Comments

Minder calorieën eten, hoe doe je dat? - Eat.Run.Love. 5 december 2016 at 21:00

[…] van mijn favo ontbijtjes is granola. Dit is mijn all time favorite: granola met pecannoten en blauwe bessen. Maar inmiddels maak ik hem allang niet meer zoals hij op de blog staat. De pecannoten laat ik weg […]

Reply
Chocolade granola - Eat.Run.Love. 29 september 2016 at 06:30

[…] maanden maak ik elk weekend dezelfde granola. Gewoon, omdat ik deze zo lekker vind. Maar het is ook wel eens lekker en goed voor de afwisseling om eens iets anders te […]

Reply
Eet en sportdagboek #46 - Eat.Run.Love. 27 april 2016 at 14:30

[…] start de dag zoals ik heel vaak doe met magere kwark, zelfgemaakte granola en aardbeien en blauwe bessen. Vind het echt heerlijk dat het seizoen van de aardbeien weer is […]

Reply
Sport en eetdagboek #30 - Eat.Run.Love. 30 november 2015 at 10:25

[…] was ook nog eens leeg na iets meer dan 5km) eet ik de andere helft van de banaan met kwark en granola. Op werk eet ik twee […]

Reply

Leave a Comment