Lifestyle

Good Food – Word in 1 maand de beste versie van jezelf

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 januari 2015 2 Comments
good food boek review

Laurianne Rumé besloot ruim vier jaar geleden nadat ze ziek was geworden dat het allemaal anders moest. Pheiffer, chronisch tekort aan vitamine B12, slapeloze nachten door een slecht slapende baby en stress op werk zorgde ervoor dat ze volledig instortte. Na onderzoek te hebben verricht besloot ze de wereld van helende voeding in te duiken en kwam ze terecht bij een orthomoleculair voedingsdeskundige. Er ging een wereld voor Laurianne open en toen ze helemaal ‘genezen’ was, besloot ze zelf een opleiding tot orthomoleculair voedingsdeskundige te doen. Inmiddels heeft ze een eigen praktijk en is haar specialisme gericht op het optimaliseren van je voedingspatroon zodat jij maximaal gezond kunt zijn of blijven.

Zo’n twee maanden geleden heeft Laurianne haar eigen boek uitgebracht Good Food, al sinds de lancering ligt het boek in mijn keuken, maar ik had gewoon nog geen tijd gevonden om er een review van te maken. En dat is zonde, want het is een super nuttig (en dik!) boek over gezond leven. Boordevol inspiratie, tips en recepten laat Laurianne zien dat er voor iedere ongezonde gewoonte, een gezond en vaak nog lekkerder alternatief bestaat. Het 80/20 principe (waar ik ook fan van ben) is één van de uitgangspunten van de Good Food-methode. Je beperkt de afvalstoffen in je lichaam tot een minimum en eet zo zuiver mogelijk.

good food boek review

good food boek review

Het boek is opgedeeld in drie delen: Good Food, Transition en Feel Good Food. Het eerste deel – Good Food – gaat o.a. in op de voordelen van Good Food, kiezen voor eerlijk eten en de nadelen van labatorium eten. Transition (ook wel ‘verandering in jezelf’) heeft betrekking op jezelf: formuleer je persoonlijke doelen, ontdek je persoonlijke gif, ontmoet je gezonde alternatieve en tips, bijv. budget- of tijdbesparende tips, onderweg of op een feestje. Het laatste deel – Feel Good Food – staat boordevol recepten. Het hoofdstuk start met 7 verjongende voedingstips en een voorbeeld dag. Elke categorie recepten bevat 7 recepten, voor elke dag van de week eentje. Zo vind je voor elke dag wel inspiratie. De recepten vind ik persoonlijk niet heel vernieuwend, maar zijn wel toegankelijk en makkelijk te maken. Het is heerlijk om een boek te hebben met een bundeling van informatie, tips en makkelijke recepten. Recepten die ik wil maken of al gemaakt heb, o.a. guilt free pizza, tasty thai curry met gamba’s, pompoenrisotto met zilvervliesrijst, verantwoorde raw repen, gezonde chocoladereep en broccolikoekjes. Het boek wordt afgesloten met een lijst gezondheidsvoordelen van de ingrediënten uit de recepten.

Good Food is te koop voor €22,50, een erg goed prijs voor zoveel informatie, tips en recepten.

good food boek review

good food boek review

good food boek review

good food boek review

good food boek review

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Jolien 6 januari 2015 at 09:06

Hoor er idd erg goede verhalen over, toch eens naar gaan kijken! :)

Reply
Avatar
Manon 6 januari 2015 at 07:57

Dit klinkt als een heel fijn boek, ben ik wel benieuwd naar :)

Reply

Leave a Comment