Gezondheid

Ginger beer gezond?

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 oktober 2018 5 Comments
Ginger beer gezond

Afgelopen vrijdag genoot ik van (de laatste?) zonnestralen op het terras. Ik had geen zin in alcohol en bestelde ginger beer. Eén van mijn favoriete drankjes deze zomer. Ik plaatste een foto op Instagram Stories en ondertussen zat ik de voedingswaarden even te bekijken. Had ik dus nog nooit gedaan en het viel me op dat er wel heel veel suiker in zat. Even snel gegoogled naar cola en mijn conclusie was dat er net zoveel suiker in zat. Nooit gerealiseerd, maar heel eerlijk gezegd maakt het me ook niet zoveel uit. Ik drink bijna nooit frisdrank, dus wanneer ik het wel doe geniet ik er van. Even later kwamen de eerste reacties op Instagram: Weet je dat er heel veel suiker in ginger beer zit? Ja, daar kwam ik dus net achter :)

Geen verontschuldigingen

Ik plaatste weer een Instagram Story met de mededeling dat ik weet dat er veel suiker in zat en ook daar kwamen weer reacties op. Waar mensen zich mee bemoeien en of ik me nu echt aan het verontschuldigen was. Maar zo zie ik het helemaal niet. Ten eerste voel ik me helemaal niet schuldig. Ik vind het echt super lekker, en geniet er dan ook van als ik het drink. Ik denk dat ik het zo’n 3x per maand drink, dus ik zou niet weten waarom ik me schuldig zou moeten voelen.  Ten tweede denk ik oprecht dat heel veel mensen zich niet realiseren dat ginger beer eigenlijk net zoveel suiker heeft als elke andere frisdrank. Ik realiseerde het me tot voor kort ook niet. Goede stof voor een blog dus en daarom heb ik een kleine vergelijking gemaakt. In onderstaande tabel vind je de voedingswaarden en ingrediënten van een paar fris- en alcoholische dranken. Zo lang je deze dranken niet dagelijks drinkt, zie ik geen enkel probleem om dit te drinken! Cheers!

Per 100mlKool-hydratenSuikersAlcoholIngrediënten
Ginger Beer (Bundaberg)44 cal10,8 gr10,8 gr0,50%Koolzuurhoudend water, suiker, gember wortel, natuurlijke aroma’s, voedingszuur, gist, conserveermiddelen, antioxidant
Ginger Ale (Royal Club)39 cal9,4 gr9,4 gr0,00%Koolzuurhoudend water, suiker, glucose-fructosestroop, voedingszuur, zuurteregelaar, natuurlijk gember aroma, kleurstof
Cola (Coca Cola)42 cal10,6 gr10,6 gr0,00%Sprankelend water, suiker, kleurstof, voedingszuur, natuurlijke aroma’s waaronder cafeïne
Biertje (Heineken)42 cal3,2 gr0,0 gr5,00%Water, gerstemout, hopextract
0.0% Biertje (Heineken)21 cal4,8 gr1,3 gr0,00%Water, gerstemout, hopextract, natuurlijke aroma’s.
Pinot Grigio (witte wijn)84 cal2,1 gr0,0 gr11,50%
Merlot (rode wijn)84 cal2,5 gr0,6 gr13%

Foto: Via Wikipedia, Aatu Dorochenko

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

5 Comments

Avatar
ger 26 februari 2019 at 11:13

Ben al 2 keer in Australië geweest en ja echt heerlijk die Bundaberg gingerbeer alleen mijn vrouw is diabeet en is dit drankje natuurlijk hartstikke slecht MAAR in Australië is er ook een Bundaberg gingerbeer DIET die hier in Nederland jammer genoeg niet te koop is.

Reply
Avatar
Eveline 11 oktober 2018 at 08:12

Nooit geweten dat gingerbeer ook in Nederland te koop is! Hier in Australie staat het in het schap bij alle andere frisdranken dus ik wist wel dat het in dezelfde categorie als cola etc. valt, maar wat je zegt, heerlijk drankje voor af en toe op een zonnige dag! :) Grappig om de tabel te zien ook, heb jij enig idee waar de calorieen in wijn vandaan komen? Het viel me op dat de wijn minder suiker en koolhydraten bevat maar wel meer cal!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 14 oktober 2018 at 14:59

Ja, dat is een goede vraag. En weet je dat ik het antwoord daar niet op weet en ook niet terug kan vinden?! Ik moet je het antwoord dus schuldig blijven :)

Reply
Avatar
Linda 8 oktober 2018 at 08:59

Wat een leuk stukje! Ik vind Ginger beer ook echt heel lekker, al zijn sommige wel echt ontzettend zoet. Zelf vind ik de whole Earth van de ekoplaza lekker (en gezoet met agave) of de Bundaberg. En als je het niet elke dag drinkt moet het gewoon kunnen!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 14 oktober 2018 at 15:00

Hi Linda, die van Ekoplaza ken ik niet. Bundaberg is bij mij wel favoriet tot nu toe :) En idd, zolang het niet elke dag is, is het prima!

Reply

Leave a Comment