DinerGranenReceptenSaladeVlees

Gierst salade met gegrilde courgette en gedroogde tomaatjes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 2 augustus 2015 2 Comments
recept gierst salade

Ken je dat, dat je ineens ontzettend veel zin hebt in een bepaald gerecht. Ik weet niet waarom, maar ik had ineens heel veel zin in een lekkere salade met gegrilde courgette en zongedroogde tomaatjes. Omdat het zondag was en ik toch de hele middag thuis was, besloot ik de tomaatjes zelf te ‘drogen’ in de oven. Dit is heel eenvoudig, maar je moet wel even de tijd hebben. En lekker dat het was!

Gierst is één van de oudste graansoorten die we kennen, maar naar mijn idee wordt  het niet zoveel gebruikt. Het is een glutenvrij graan en licht verteerbaar. Je kunt het kopen bij biologische winkels en heeft een neutrale, richting zoete smaak.

Voor 2 à 3 personen

 • 150 gram gierst
 • 1 courgette
 • 300 gram cherrytomaatjes
 • 1 teen knoflook
 • 40 gram rucola
 • 2 el pijnboompitjes
 • 100 gram rauwe ham
 • 1 bol buffelmozzarella
 • 2 el pesto
 • 4 el basilicum olie
 • sap van 1/2 citroen

Begin met het maken van de gedroogde tomaatjes. Verwarm de oven voor op 100 graden en halveer de cherrytomaatjes. Leg in een ovenschaal of op een bakplaat  met de snijkant naar boven en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Pers ook een knoflookteen uit boven de tomaatjes. Zet 2 uur in de oven. Ze zijn dan half gedroogd, als je ze nog verder wilt drogen, laat je ze gewoon nog wat langer in de oven staan. Laat afkoelen.

Breng 400 ml water aan de kook en voeg de gierst toe. Kook deze 15 minuten en roer regelmatig om aankoeken te voorkomen. Laat afkoelen.

Maak een dressing van de basilicumolie, pesto en citroensap en lepel dit door de gierst. Meng nu ook de rucola door de gierst.

Verwarm de grillpan op hoog vuur en gril de courgetteplakjes aan beide kanten bruin. Leg even op een bord apart tot je alle courgetteplakjes hebt gegrild.

Verdeel de gierst over de borden, schep er wat tomaatjes en courgette op. Scheur de buffelmozarella en rauwe ham in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitjes over de salade.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden p.p. (3 pers): 565,6 calorieën – 23,2 gr eiwitten – 39,5 gr koolhydraten – 101,9 gr vet

recept gierst salade

recept gierst salade

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Sport & eetdagboek #35 - Eat.Run.Love. 11 januari 2016 at 18:20

[…] een rijstwafel met pindakaas en daarna begin ik al snel aan het eten. We eten overheerlijk met de gierst salade met gegrilde courgette, buffemozzarella, gedroogde tomaatjes en rauwe ham. Na het eten heb ik nog steeds een onverzadigd gevoel, ken je dat? Ik lijk wel een bodemloze put […]

Reply
Mijn Instagram in 2015 - Eat.Run.Love. 9 januari 2016 at 12:55

[…] gerechten aangezien ik ook heel veel recepten op mijn blog plaats. Als ik moet kiezen, ga ik voor deze gierstsalade met gegrilde courgette, zelf gedroogde tomaatjes en buffelmozzarella. Als ik alleen al aan deze salade denk, loopt het water in mijn mond. Morgen zet ik deze weer op het […]

Reply

Leave a Comment