Gezondheid

Gezond lunchen onderweg

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 juli 2019 1 Comment
Gezond lunchen onderweg

Inmiddels ben ik met verlof, maar de laatste twee weken waren hectisch. Ik wilde op werk alles netjes afronden, maar toch ook niet al te lange dagen maken én daarnaast ook nog blijven sporten. Best een lastige combinatie, maar het is me gelukt. Ik ben zonder al teveel stress gestopt met werken en ook het sporten doe ik nog steeds. Wat ik wel fijn vind in dit soort periodes is dat ik niet zoveel tijd aan mijn eten hoef te besteden. Ik wil gezond en lekker eten, maar het moet vooral ook snel klaar zijn. De VitaMaxx vacuümblender van Bosch heeft me daar de afgelopen tijd bij geholpen, want daarmee kon ik een gezonde smoothie onderweg meenemen.

Langer houdbaar door vacuümproces

Een paar weken geleden werd ik benaderd door Bosch of ik één van hun nieuwste paradepaardjes wilde testen; de VitaMaxx vacuümblender. De VitaMaxx onttrekt tijdens het klaarmaken zuurstof aan jouw smoothie en daardoor bevat deze minder luchtbellen, minder lagen en blijft hij langer vers. Door het vacumeren van de smoothie kun je deze tot wel twee keer langer vers houden. En dat betekent dat je een smoothie ook al ’s avonds kunt klaarmaken. Over het algemeen ben ik niet zo’n voorstander om eten en drinken de avond ervoor al klaar te maken, maar het scheelt natuurlijk wel tijd. Ik was dus heel erg benieuwd of je smoothie daadwerkelijk langer vers en lekker blijft.

Gezond lunchen onderweg

#healthyhabits

Bij een vacuümblender denk ik al gauw aan een fancy en ingewikkeld apparaat. Fancy is de VitaMaxx zeker, maar ingewikkeld niet. Je gooit alle ingrediënten voor jouw gezonde smoothie in de VitaMaxx, drukt op “auto” en hij start automatisch. Eerst met vacumeren en daarna met blenden. Dit duurt bij elkaar ongeveer een minuutje. De blenderkan ontlucht je en daarna kun je de smoothie uitschenken. Je kunt hem ook zonder te ontluchten in de koelkast zetten en later gebruiken. Er wordt een speciale beker bijgeleverd, die je daarna ook weer kunt vacumeren zodat je de smoothie ook makkelijk onderweg mee kan nemen. En wat ik dus echt top vind, is dat er een schoonmaakfunctie op zit. Geen gedoe met zelf afwassen, maar gewoon een drupje afwasmiddel en wat water. Daarna even omspoelen en klaar.

Super gladde smoothie voor onderweg

Wat mij vooral opvalt is dat de VitaMaxx 1. Heel snel klaar is en 2. Super gladde smoothies maakt. Heel creamy, eigenlijk zoals je ze ook in de winkel koopt. Ik vind dat heel erg lekker. Misschien komt het omdat je de smoothie stiekem toch langer blendt dan wanneer je het handmatig doet, of doordat hij eerst vacuüm trekt. De smaken komen goed tot zijn recht en blijven behouden, ook een dag later. En dus ideaal dat je je smoothie uit de koelkast kunt pakken en direct weg kunt gaan.

Lunch is voor mij een belangrijk moment van de dag, dus ik vind wel dat een lunchsmoothie de nodige voedingsstoffen moet bevatten. Dit is een lekkere zomerse, maar toch vullende en gezonde smoothie; mede door het toevoegen van havermout en avocado. Wanneer ik een lange en drukke dag heb en ga voor het gemak van een smoothie als lunch, ontbijt ik nooit met een smoothie.

Voor 2 personen:

  • 500 gram aardbeien
  • 1 sinaasappel
  • 1 avocado
  • 70 gram havermout
  • 400 ml amandelmelk
  • 6 ijsklontjes

Alles in de VitaMaxx en blenden maar! Als je houdt van lekkere smoothies en deze vaak maakt, is het zeker de investering waard. Hij is super krachtig; ijs geen probleem bijvoorbeeld. En je kunt met een los slangetje ook andere bakjes vacumeren.

Je kunt de VitaMaxx nu met €50 korting bestellen bij bol.com, dat is mooi meegenomen toch? Gebruik daarvoor de code VITAMAXX50, je kunt deze invoeren bij het bestelproces.

Gezond lunchen onderweg

Gezond lunchen onderweg

***Dit artikel is in samenwerking met Bosch VitaMaxx tot stand gekomen***

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Favorieten van juni 2019 - Eat.Run.Love. 10 juli 2019 at 06:30

[…] nodigde mij uit bij hen op kantoor om hun nieuwste VitaMaxx blender te bewonderen en te testen. Ten eerste was ik enorm onder de indruk van het kantoor zelf in […]

Reply

Leave a Comment