Lifestyle

Gezond leven doe je zo

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 augustus 2015 1 Comment
gezond leven doe je zo

Weer een kookboek in de review! Dit keer een iets toegankelijker kookboek (vind ik zelf) van medebloggers Jennifer en Sven van de blog Voedzaam & Snel. Gezond Leven Doe Je Zo is een lifestyleboek voor iedereen die gezond wil leven zo is op de achterkant van het boek te lezen. Het eerste deel van het boek bestaat uit informatie en tips over voeding, sporten en ontspanning.

gezond leven doe je zo

Voeding, sporten en ontspanning

Zo staat er heel duidelijk uitgelegd wat het verschil is tussen complexe en simpele koolhydraten. Bij sommige koolhydraten zijn de glucosedeeltjes heel stevig tegen elkaar aan geplakt terwijl bij andere ze juist heel losjes tegen elkaar aan zitten. Hoe steviger de glucosedeeltjes aan elkaar plakken, hoe complexer het koolhydraat is. Om een complexe koolhydraat af te breken tot glucose moet ons lichaam veel moeite doen. De losse glucosedeeltjes die voor energie zorgen, komen daardoor langzaam in ons bloed. Het tegenovergestelde geldt voor simpele koolhydraten, deze kan snel door ons lichaam worden afgebroken tot losse glucosedeeltjes en komt daardoor snel in ons bloed terecht. Ook wordt er uitgebreid in gegaan op toegevoegde suiker in producten en e-nummers.

Jennifer en Sven hebben een hele overzichtelijke tabel gemaakt met productgroepen en producten ingedeeld op kleur. Zo zijn groene producten de basis van je voeding, kies je gele producten af en toe, oranje liever niet en rood liever helemaal niet. Een voorbeeld van bijvoorbeeld hartige tussendoortje; groen zijn groeten, handje ongezouten noten, een ei; geel is een blokje kaas; oranje is naturel chips en gezouten noten; rood zijn borrelnoten en chips met een smaakje.

Er wordt aandacht besteed aan de voordelen van een fit lichaam (hoef ik jullie niet te vertellen toch?!) en hoe belangrijk ontspanning is. Beiden zijn dit wat kleinere hoofdstukken maar met tips en handvatten voor mensen die dit lastig vinden.

gezond leven doe je zo

gezond leven doe je zo

Recepten

Snel over naar de recepten want daar staat het boek vol van! Het is al een behoorlijk dit boek; 210 pagina’s en en dan hebben Jennifer en Sven er ook nog eens voor gekozen om op veel pagina’s meerdere recepten te plaatsen. Zeer efficiënt en zo krijg je naar mijn idee echt waar voor je geld met dit kookboek. De recepten zelf voldoen aan de voorwaarden die Jennifer en Sven zichzelf stellen; voedzaam en snel. Dat resulteert in simpele en voor sommigen bekende gerechten zoals havermout, een groene smoothie en tomatensoep maar daardoor perfect voor doordeweekse dagen. Ondanks dat ik veel recepten wel ken, is het fijn om zo’n handzaam boek in de keuken te hebben om weer wat ideetjes op te doen.

De recepten zijn overzichtelijk ingedeeld naar ontbijt, lunch & salades, sappen & smoothies, snacks & smeersels, soepen, avondeten en toetjes. Ook als je geen keukenprinses bent, is dit boek heel goed te gebruiken. Alle recepten zijn voor twee personen tenzij anders vermeldt, en er worden alleen maar producten uit de supermarkt gebruikt.

Het eerste recept wat ik heb gemaakt was de curry met kip en sperziebonen. Voor mij een basisrecept om zelf op de variëren, zo gebruikte ik zoete aardappel in plaats van pompoen en maakte ik de curry zelf. Hiervoor gebruikte ik het recept voor de currypasta.

gezond leven doe je zo

gezond leven doe je zo

gezond leven doe je zo

Weekmenu’s

Wat ik dus ook echt superhandig vind zijn de weekmenu’s. Misschien een beetje burgerlijk, maar ik maak elke week een menu voor de komende week. Je bent in zijn totaliteit minder tijd kwijt aan boodschappen doen, je bent minder geld kwijt, je eet gezonder en je kunt exact bepalen wat je eet. Er worden suggesties gedaan voor weekmenu’s en op de volgende pagina staat het volledige boodschappenlijstje voor die week genoteerd. Makkelijker kan niet!

Al met al vind ik het een eenvoudig, maar lekker kookboek met super handige tips voor mensen die weinig tijd hebben en op zoek zijn naar praktische handvatten.

Gezond Leven Doe Je Zo is te koop voor €19,99 bij o.a. Bol.com.

gezond leven doe je zo

gezond leven doe je zo

gezond leven doe je zo

gezond leven doe je zo

gezond leven doe je zo

gezond leven doe je zo

*** Dit boek heb ik ontvangen voor een review, maar dat neemt niet weg dat ik mijn mening eerlijk geef ***

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Nathalie 28 augustus 2015 at 22:15

Lijkt me weer een ontzettend leuk boek! Naast de zo te zien lekkere recepten lijkt ook alle info me erg interessant! Vooral het schema met “goede” en “slechte” producten lijkt me super bruikzaam!

Reply

Leave a Comment