DinerReceptenVegetarisch

Gevulde zoete aardappel met balsamico uien

posted by Elle & Pip - Coeurblonde 6 maart 2016 0 comments
gevulde zoete aardappel

♦ Blog geschreven door Elle & Pip ♦

Dit recept is er eentje om erin te houden! Zeer smaakvol en eenvoudig te maken, je moet alleen wel even de tijd hebben om de zoete aardappel in de oven gaar te laten worden. Toevallig hebben we de laatste tijd veel recepten met zoete aardappel gemaakt, van zoet tot hartig. En dat geeft ook de veelzijdigheid van het hoofdingrediënt, zoete aardappel weergeeft.

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de rozemarijn plant op het balkon, deze staat al helemaal in bloei (de natuur is nog een beetje in de war heb ik het idee;-). Altijd fijn om kruiden van eigen tuin/balkon te gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 zoete aardappels
  • 1 uitje gesnipperd
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 4 kleine bolletjes zachte geitenkaas
  • 1 klein teentje knoflook geperst
  • naar smaak wat verse rozemarijn naalden klein gesneden
  • handvol geraspte parmezaanse kaas
  • zout, peper en chilipeper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg een vel ovenpapier op een bakplaat en leg de aardappels erop. Prik een aantal gaatjes in de zoete aardappel met een vork en besprenkel met olijfolie en zeezout. Doe ze een uur in de oven.

Snijd ondertussen de ui en bak deze in een koekenpan met olijfolie glazig. Voeg na 10 minten de balsamico toe en laat nog even kort intrekken. Doe alle ingrediënten behalve de Parmezaanse kaas in een schaal en meng alvast met elkaar.

Als de zoete aardappels gaar zijn, haal ze uit de oven en snijd ze open. Laat ze een paar minuutjes rusten en haal dan de binnenkant van de zoete aardappels eruit. Let op dat de schil intact blijft. Voeg de zoete aardappel toe aan de kom en meng alles goed door elkaar. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra kruiden.

Schep de vulling in de aardappels en verdeel de parmezaanse kaas erover. Zet het geheel nog even 10 minuten terug in de oven. Lekker met een salade erbij, een stukje vis of ribeye! Bon appetit!

gevulde zoete aardappel

image_print

Leave a Comment