DinerReceptenVegetarisch

Gevulde puntpaprika

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 januari 2014 8 Comments
DSC_0127_bewerkt
Deze zoete puntpaprika’s worden met slechts een paar ingrediënten gevuld. Elke keer als we de gevulde puntpaprika eten, zijn we weer verbaasd over hoe smaakvol dit gerecht is. En bovendien super makkelijk en snel klaar. Dus ook ideaal voor een doordeweekse maaltijd! 
 
Voor 2 personen: 
– 2 zoete puntpaprika’s
– 4 tomaten
– 1 ui
– 2 eetlepels olijven
– 100 gram feta
– 2 witte casino boterhammen (heb ik ook wel eens weggelaten)
– paar eetlepels verse peterselie
 
* Met de vulling kun je in principe ook drie paprika’s vullen, maar wij vinden het altijd erg lekker om veel vulling te hebben, dus verdelen alles over twee paprika’s. 
 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika’s overlangs langs en haal de pitjes eruit. 
 
Snijd de tomaten, ui en olijven in kleine blokjes. Meng dit met het brood (in kleine stukjes gescheurd) en verbrokkel de feta erboven. Breng op smaak met peterselie, peper en zout. Verdeel het mengsel over de paprika’s. 
 
20 minuutjes in de oven en klaar is kees! Ik vind het heerlijk om ze zo te eten, maar je kunt er ook rijst bij serveren (handig voor de grote eters). Eet smakelijk!  
Voedingswaarden p.p.: 269 calorieën
11,7 gr eiwit – 19,2 gr koolhydraten – 13,7 gr vet

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

8 Comments

Avatar
jacquelineruns 5 januari 2014 at 20:33

Dit klinkt heel erg lekker! Ik hou van recepten waar de ingrediëntenlijst niet al te lang van is. Vaak is het zo dat je daarna producten weg kan gooien. Ga ik komende week zeker een keer proberen!

Reply
Avatar
Jessica 6 januari 2014 at 23:07

Ah leuk om te horen! Ik ben zelf ook fan van zo min mogelijk ingrediënten. Ben benieuwd wat je ervan vindt.

Reply
Avatar
jacquelineruns 18 januari 2014 at 10:48

Mijn vriend en ik hebben er allebei van genoten! Dit is een blijvertje. :-)

Reply
Avatar
Jessica 18 januari 2014 at 14:18

Ah wat leuk om te horen!

Reply
Avatar
Miss M 5 januari 2014 at 17:08

Dat lijkt me een heerlijk recept zeg! Alleen vrees ik dat ik de kinderen hier niet echt blij mee maak. Alhoewel… de oudste van 9 misschien, maar de jongste daareentegen…
Lijkt mij inderdaad erg lekker met rijst erbij en een salade (jaja, ben een grote eter… :-)).
Dankje voor het delen van het recept!

Groetjes, Marjolijn

Reply
Avatar
Jessica 6 januari 2014 at 23:07

Misschien kun je het voor je jongste aanpassen? Bijv. olijven weglaten en feta vervangen door mozzarella. Dan wordt de smaak iets zachter!

Reply
Avatar
Kiki 5 januari 2014 at 11:02

Dit lijkt me zo lekker! Op de verpakking van puntpaprika’s bij de Albert Heijn staat ook altijd een tip dat je ze lekker kunt vullen en elke keer als ze langs komen (ik werk bij de AH) dan denk ik: oeeehhhh :-). Ik ga dit receptje dus zeker opslaan haha. Liefs

Reply
Avatar
Jessica 6 januari 2014 at 23:06

Haha wat goed! Met wat voor vulling staan ze op de verpakking? Is mij nog nooit opgevallen.

Reply

Leave a Comment