DinerEatReceptenVlees

Gevulde paprika met gehakt

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 27 juli 2017 7 Comments
gevulde paprika's met gehakt

Dit recept is er eentje uit een hele oude doos. Al in 2014 plaatste ik een recept voor gevulde paprika’s online, maar die was nodig toe aan een nieuw jasje. Niet alleen fotografisch, maar ook qua ingrediënten heb ik deze gevulde paprika’s met gehakt een update geven. Gevulde paprika met gehakt 2.0 dus! Het recept is nu nog veel lekkerder, maar wel net zo makkelijk. Want daar houden we van toch?

Gevulde paprika met gehakt

Voor 3 personen:

  • 250 gram gehakt
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 3 paprika’s
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 160 gram zwarte bonen (uitgelekt)
  • 40 gram mais
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl zout
  • 150 gram magere kwark
  • Frisse salade

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de rijst zacht in ongeveer 10 minuten. Het gaat daarna nog de oven in, dus het hoeft niet helemaal doorgekookt te zijn. Halveer de paprika’s en hol ze uit. Leg ze met de open kant naar boven in een ovenschaal.

Bak het gehakt op hoog vuur aan en draai het vuur dan omlaag om gaar te laten worden. Snijd de ui en knoflook fijn en voeg toe aan het gehakt. Laat een paar minuutjes mee bakken. Voeg vervolgens de tomatenpuree en alle kruiden toe en laat weer een paar minuten meebakken.

Giet de rijst af en voeg deze samen met de bonen en mais toe aan het gehaktmengsel. Meng goed door en schep de vulling vervolgens in de paprika’s. Alles wat je overhoudt kun je er overheen verspreiden of ernaast scheppen. Zet 15 à 20 minuten in de oven afhankelijk van hoe zacht je de paprika wilt.

Serveer de gevulde paprika met gehakt met de magere kwark en een frisse salade. Ik maakte een simpele salade van gemengde sla, tomaatjes, komkommer, klein beetje olijfolie en citroensap. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon:425,9 calorieën
26,9 gram eiwit – 41,5 gram koolhydraten – 15,5 gram vet

gevulde paprika's met gehakt

gevulde paprika's met gehakt

image_print

7 Comments

Bianca 27 juli 2017 at 19:42

Dat is lekker zeg.

Reply
Britt 27 juli 2017 at 12:58

Klinkt goed!

Reply
Eet en sportdagboek #2 - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:49

[…] van banaan, avocado, granaatappelpitjes, sinaasappel, lijnzaad en een scoop proteïne. We eten paprika’s gevuld met gehakt, tomaat, gele rijst en kruiden uit de oven. Daarbij een kloddertje zure room. Na het eten neem ik een klein reepje Tony’s Chocolonely met […]

Reply
Eet en sportdagboek #7 - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:48

[…] voorbereiden en presentatie geven en als ik thuis kom, heb ik het dan ook wel even gehad. Ik eet 1,5 gevulde paprika met als toetje twee stukjes pure […]

Reply
Ms. Jules 11 mei 2014 at 11:13

Het is ook heel lekker met bulgur of quinoa erin!

Reply
Suzanne 19 april 2014 at 12:52

Ik ben dol op gevulde paprika en eet het daarom ook bijna elke week. Wat een goed idee om de rijst erbij te doen in de paprika.

Reply
Jessica 20 april 2014 at 22:39

Ja vind ik zelf wel lekker omdat het dan ook gelijk wat vullender wordt!

Reply

Leave a Comment