DinerEatGranenReceptenVlees

Gevulde paprika met couscous, gehakt en abrikozen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 mei 2016 0 comments
gevulde paprika met couscous

Met eten heb ik altijd fases, en nu de zomer nadert heb ik weer een couscous fase. Met couscous kan ik namelijk lekkere, frisse en lichte gerechten maken waar ik in de winter vaak minder veel zin in heb. Zo maakte ik vorige week een couscoussalade met groene groenten en geitenkaas en maakte ik nu gevulde paprika met couscous, gehakt en abrikozen. Ook al een blijvertje!

Voor 3 personen:

  • 3 rode paprika’s
  • 2 lente-uitjes
  • 150 gram couscous
  • 250 gram gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram abrikozen
  • 1 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl zout
  • 4 takjes munt
  • 200 gram magere kwark
  • 100 gram komkommer met schil

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika’s over de lengte, verwijder alle zaadlijsten en zaadjes en leg met de open kant naar boven in een ovenschaal. Zet voor 20 minuten in de oven.

Kook ondertussen water voor de couscous: doe de couscous in een pannetje en zet deze net onder kokend water. Blijf los roeren met een vork om klontjes te voorkomen. Na ongeveer 5 minuutjes is deze klaar.

Bak het gehakt rul met de knoflook, komijn, kaneel en zout. Snijd de lente-ui en abrikoos heel fijn en voeg deze aan het gehaktmengsel toe. Hak de blaadjes munt fijn en doe de helft door het gehaktmengsel. Meng ook de couscous door het gehakt en breng eventueel op smaak met nog wat extra kruiden.

Maak een dip van de magere kwark, kleine blokjes komkommer, de andere helft van de munt en wat peper.

Vul de geroosterde paprika’s met de couscous en serveer samen met de kwark dip. Eet smakelijk!

Voedingswaarde p.p.: 490 calorieën
30,2 gram eiwit – 53,8 gram koolhydraten – 15.7 gram vet

gevulde paprika met couscous

Leave a Comment