DinerEatReceptenVlees

Gevulde bolcourgette met kip

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 22 januari 2017 1 Comment
Gevulde bolcourgette

Bolcourgettes heb ik al best wel vaak zien liggen in de winkel, maar nog nooit eerder kocht ik ze. Afgelopen week stond ik weer voor de groentes en besloot ik er een paar mee te nemen om thuis te vullen. Ik maakte – als je het mij vraagt – hele lekkere gevulde bolcourgettes met kip. Ze eten heel lekker weg, maar zijn toch goed vullend door onder andere de couscous. De zongedroogde tomaatjes en feta zorgen ervoor dat de gevulde bolcourgettes met kip veel smaak hebben.

Gevulde bolcourgettes met kip

Voor 3 personen:

  • 3 bolcourgettes
  • 200 gram kip
  • 1/2 paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • snuf chili
  • 2 tl Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • 1/2 tl zout
  • 75 gr feta
  • 75 gr zongedroogde tomaatjes
  • 25 gr pijnboompitjes
  • 150 gr couscous

Zet een grote pan water op waar de bolcourgettes in passen en breng aan de kook. Verwarm ook de oven voor op 200 graden.

Snijd de kapjes van de bolcourgettes en hol ze uit. Ik maakte met een scherp mesje eerst een inkeping en lepelde het courgettevlees daarna eruit. Snijd dit fijn net als de paprika, ui en knoflook. Snijd ook de kipfilet in kleine blokjes, verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de kip op hoog vuur om en om bruin.

Waarschijnlijk kookt het water inmiddels, daarin kook je de bolcourgettes 4 minuten. Voeg ondertussen alle gesneden groenten, de chili, zout en Italiaanse kruiden toe aan de kipfilet en bak nog 4 minuten (tijdens het koken van de courgettes) op hoog vuur mee. Wanneer de courgettes klaar zijn laat je ze op zijn kop even uitlekken in een vergiet.

Verbrokkel de feta en snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Schep dit samen met de pijnboompitjes door de kip en meng goed door. Zet de bolcourgettes in een ovenschaal en vul ze met het kipmengsel. Alles wat er niet in past, schep je naast de courgettes in de ovenschaal inclusief het bakvocht dat is vrij gekomen. Zet 15 minuten in de oven.

Maak ondertussen de couscous klaar. Doe in een pannetje en schenk er kokend water op. Roer los met een vork, laat even staan en roer nog een keer los.

Wanneer de gevulde bolcourgettes klaar zijn leg je ze op een bord. De couscous schep je door alle overige groenten heen en drapeer je daarna rondom de gevulde bolcourgettes. Bestrooi met wat verse basilicum als je dat in huis hebt.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 483,7 calorie├źn
33,6 gram eiwit – 52,5 gram koolhydraten – 13,9 gram vet

Gevulde bolcourgette

Gevulde bolcourgette

1 Comment

Britt 23 januari 2017 at 07:43

Klinkt heerlijk, komt op de to-make list!

Reply

Leave a Comment