Feiten & FabelsFood

Getest || Cuisinart Juicer

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 augustus 2014 7 Comments
Review Cuisinart Juicer

Sinds ik in februari een nieuwe blender kocht, stond mijn sappers onaangeraakt in de kast. Vooral omdat ik het veel gedoe vond om hem schoon te maken, maar ook omdat hij het naar mijn zin niet goed genoeg deed. Hier moet ik wel de kanttekening bijplaatsen dat het een goedkoop dingetje is, dus je er eigenlijk niet teveel van mag verwachten. Bij mijn eigen sappers is het pulp dat achterblijft is vrij nat en dat vind ik jammer (niet het maximale sap en zonde van het afval dat je weg gooit). Toen ik contact had met Cuisinart en ze mij vroegen of ik hun nieuwste juicer wilde testen, liet ik me dat natuurlijk geen twee keer zeggen.

Een paar weken geleden werd hij bezorgd en het eerste wat me opviel was hoe compact hij was. Een prachtige juicer voor op het aanrecht als je het mij vraagt. Maar ook als je daar geen ruimte voor hebt, neemt hij weinig ruimte in beslag in de kast. De grote hamvraag is natuurlijk hoe hij het doet. Een paar praktische kenmerken:

 • 500 watt vermogen
 • XL vulopening voor het verwerken van grote stuks groenten en fruit
 • Verwerkt harde en zachte groenten- en fruitsoorten
 • Schuifknop om de schenktuit te openen en sluiten
 • Pulp opvangbak van 1 liter
 • Sapkan van 500 ml

cuisinart juicer

En dan nu de test. Ik was vooral erg benieuwd of de juicer ook spinazie zou verwerken, de meeste juicers hebben daar namelijk nog wel wat moeite mee. Ik zorg er altijd voor dat ik de groenten en het fruit in iets kleinere stukken snijd, zodat ik deze makkelijk kan verwerken. Mijn eigen ervaring heeft geleerd dat het beter is om de groenten en het fruit een beetje af te wisselen en niet alles achter elkaar erin te gooien, zodat de juicer het makkelijker kan verwerken.

Nadat ik mijn berg groenten en fruit had neergelegd kon ik beginnen. De juicer maakt behoorlijk wat geluid, maar ik ben niet anders gewend. Het verwerken gaat erg soepel, bij hard fruit zoals appel moet ik de stamper af en toe een beetje doorduwen, maar dat vind ik geen probleem. Ook uit de spinazie komt aardig wat sap en het resultaat is fluweelzacht. Wat ik een klein nadeel vind (overigens het enige nadeel), is dat de sapkan maar 500ml is. Met de ingrediënten voor mijn favoriete ochtendsap kom ik altijd uit op zo’n 800ml en dan moet ik dus de sap eerst overgooien in een groter glas of grotere kan. Niet een heel groot probleem, maar ik vind het net een beetje onhandig. Wat ik dan wel weer super handig vind is de schuifknop waarmee je de schenktuit kunt openen en sluiten. Wanneer je deze dicht zet, lekt de juicer geen druppels sap meer. Ideaal!

cuisinart juicer

cuisinart juicer

Het pulp dat de juicer afscheidt is erg droog, de groenten en het fruit worden dus optimaal geperst. Het schoonmaken is ook vrij eenvoudig (het blijft een klusje, maar het is geen ingewikkeld apparaat). Ik haal de juicer uit elkaar, gooi al het afval weg, spoel de onderdelen direct met warm water af, de zeef maak ik met een afwasborstel schoon en ik laat alle onderdelen op een theedoek drogen. Ik maak mijn sapjes meestal ’s avonds, dan heb ik er iets meer geduld voor en is de sap de volgende lekker koud. ’s Ochtends zet ik de juicer weer in elkaar, het aanrecht is weer leeg en is hij weer klaar voor gebruik.

cuisinart juicer

Eindoordeel? Ik ben enthousiast! Een mooie, compacte juicer die goed sap aflevert en erg betaalbaar is. De adviesverkoopprijs is €149.

Nadat ik deze juicer testte, ben ik gezwicht voor een slowjuicer. Eén van de grootste verschillen tussen een sappers en slowjuicer is de snelheid waarmee het sap wordt geproduceerd. Een sappers maakt gebruik van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, terwijl een slowjuicer op een veel lager toerental het sap produceert en daarmee meer vitaminen en mineralen behoudt. Als je net begint met juicen, zou ik toch aanraden om te starten met een traditionele sappers aangezien deze qua prijsniveau vele malen lager ligt en je op die manier kunt kijken of je bent weggelegd voor het maken van sapjes.  Een slowjuicer is behoorlijk kostbaar en het zonde van het geld als je deze vervolgens in de praktijk niet gebruikt. 

De afgelopen weken ben ik weer vrijwel dagelijks begonnen met het drinken van een (groente)sap. Ik kan hier op teren tot een uur of half 11 / 11 uur en dan begin ik een beetje trek te krijgen (dit is overigens niet het geval als ik ’s ochtends sport). Als ik weet dat ik laat lunch, eet ik iets kleins zoals een bakje yoghurt met homemade granola of een rijstwafel. Ik moet er wel bij zeggen dat ik dan bijna een liter sap op drink. Mijn favoriete groene sap van het moment is als volgt:

 • 3 stengels bleekselderij
 • 1/2 komkommer
 • 2 grote handen spinazie
 • 3 Granny Smith appels
 • 1/2 citroen
 • 1 limoen

De bleekselderij, komkommer en appel snijd ik in iets kleinere stukjes. Vervolgens doe ik alle groenten en de appel om en om in de juicer. De citroen en limoen knijp ik als laatste uit boven de kan sap (vind het teveel gedoe om deze te schillen namelijk). Een heerlijke, frisse sap is het resultaat! Gebruiken jullie wel eens een juicer en wat is jullie favo recept? 

cuisinart juicer

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd, dit neemt niet weg dat ik volledig achter bovenstaande content sta. 

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

7 Comments

Avatar
spravocnikFruro 5 maart 2017 at 03:40

Представленный вам интернет-сайт spravocnikpolekarstvam.ru по сути своей является целиком бесплатным фармакологическим другими словами фармацевтическим справочником online. Для удобства и простоты пользования вебсайтом в верхнем правом уголке, над меню под заглавием “Общая часть”, есть модуль поиска: сюда возможно вбить наименование лекарственного препарата и в итогах поиска будут указаны соответствия, разысканные во всех подряд сегментах web-ресурса. Медицинских справочников лекарственных препаратов сейчас немалое множество, но не взирая на такое многообразие справочных систем, их не делается никоим образом меньше. Реально, сориентироваться в потоке все новых и новых фармацевтических средств делаются все сложнее и проблематичнее. И фармакологическая гонка все больше смахивает на гонку вооружений или войну за завоевание космоса. Сейчас и обыкновенному покупателю необходимо разбираться в тонкостях и аспектах производства фармацевтических средств, или хотя бы суметь не растеряться.
Общероссийский рынок фармацевтических средств претерпел значимые изменения в течение последних 5-10 лет. Весьма уменьшились размеры выпуска лекарственных препаратов на соответствующих фирмах на территории Российской Федерации; субстанции лекарственных средств в настоящее время синтезирует только 21 предприятие, те которые выпускают антибиотики и витамины, и только девять – синтетические вещества.

галоперидол рецепт на латинском

Reply
Avatar
TacomaQuava 5 maart 2017 at 02:45

toyota tacoma GRN245L http://toyotatacomagrn245l.bravesites.com/ parts

Reply
Avatar
HarveyTriny 4 maart 2017 at 19:41

Online sex video porno film deutsch|

Reply
Avatar
Eline 20 augustus 2014 at 12:31

Ik gebruik tot nu een blender voor het maken van mijn sappen. Werkt tot nu toe goed genoeg voor mij en levert meer vezels op. Al snap ik dat als je echt een dun sapje wil dat een juicer toch fijner is!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 20 augustus 2014 at 18:34

Nee hoor, ik vind een smoothie ook heerlijk en gebruik mijn blender dan ook erg vaak. Ik wissel het een beetje af. Een smoothie vind ik namelijk ook heerlijk door bijv. plantaardige melk of yoghurt toe te voegen en superfoods als lijnzaad en hennepzaad. Vooral na het sporten is dit erg fijn, vooral ook omdat het beter vult dan een juice. Maar met een blender ‘sla’ je wel meer de vitaminen & mineralen kapot. Het is allebei gezond natuurlijk, maar je kunt het op een andere manier in je dagelijkse eetpatroon toepassen.

Reply
Avatar
Anja Hindrikx 20 augustus 2014 at 11:50

Mag ik je vragen welke slowjuicer je gekozen hebt. Ik ben namelijk aan’t overwegen om een slowjuicer aan te schaffen, maar ben er nog niet uit welk model, oscar, emotion, …

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 20 augustus 2014 at 12:08

Ja tuurlijk! Ik heb uiteindelijk gekozen voor een Versapers, een paar mensen in mijn omgeving hebben deze ook en waren er erg enthousiast over. Ik heb hem nu een aantal keer gebruikt en ben er zelf ook super enthousiast over! Ik zal er binnenkort ook een review over schrijven. Heb je een specifiek punt waardoor je twijfelt? Wellicht kan ik deze vraag beantwoorden :)

Reply

Leave a Comment