DinerReceptenSaladeVis

Geroosterde vis met courgette salade

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 22 juni 2016 2 Comments
Geroosterde vis met courgette salade

In Kroatië kun je heerlijke verse vis kopen, deze komt direct uit zee en wordt ter plekke voor je schoongemaakt. Het beste moment om vis te kopen is ’s ochtends vroeg, tussen 06.00 en 08.00. Natuurlijk kun je dit gerecht ook op elke andere locatie maken, in Nederland kun je bij een goede visboer ook heerlijke visjes kopen. Vraag ook daar wel of ze hem schoon willen maken, anders krijg je een vis met ingewanden en al, word ik niet zo blij van, jullie denk ik ook niet.

Wij maakten deze vis op de camping op een grill klaar, je kunt dit natuurlijk ook gewoon in de tuin op de barbecue doen :) Het leek me leuk om een gerecht te delen wat wij makkelijk klaar maken op een camping, hopelijk biedt dit ook wat inspiratie voor jullie. Lekker en gezond hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! De courgette grill je namelijk ook en meng je daarna met andere groenten tot een heerlijke salade. Omdat wij dit op vakantie aten, zien jullie een camping bordje en foto’s genomen met de telefoon. Ach, heeft ook wel wat toch?

Voor 2 personen:

  • 2 verse vissen*
  • 4 schijfjes citroen
  • 1/2 venkel
  • 1 courgette
  • 300 gram gemengde cherrytomaatjes
  • Halve zak sla (rucola of gemengde sla)
  • Feta of mozzarella
  • 1 el groene pesto
  • 1 el olijfolie
  • 1 el balsamico

*Wij hadden Dorade filet, maar je kunt elke andere hele vis nemen, bijvoorbeeld zeebaars of forel. Ook maakt het niet zo heel erg veel uit wat voor kaas je neemt, neem gewoon iets wat makkelijk voorhanden is!

Spoel de vissen goed af en snijd ze eventueel wat verder open om ze vervolgens te vullen met plakjes citroen en venkel. Strooi er ook wat peper en zout in.

Snijd de courgette in plakjes en verhit de grill of barbecue. Rooster de courgette om en om bruin. Ondertussen kun je in een saladeschaal de pesto, olijfolie en balsamicoazijn mengen samen met de mozzarella of feta. Zo kunnen de smaken vast intrekken. Schep de courgette bij dit mengsel zodra deze geroosterd is. Meng er gehalveerde cherrytomaatjes en de sla door en je salade is klaar.

Leg de vis op de grill of barbecue en rooster circa 8 minuten aan elke kant. Eet samen met de salade op!

Geroosterde vis met courgette salade

Geroosterde vis met courgette salade

image_print

2 Comments

23 Barbecue Recepten Met Groenten Die Je In Eigen Tuin Kunt Kweken 23 juni 2017 at 08:05

[…] Deze complete maaltijd vind je hier. […]

Reply
Eveline 24 juni 2016 at 07:36

Ziet er heerlijk uit en ga ik zeker proberen! Ik doe meestal forel en dan aan de binnenkant wat peper, zout en een teentje knoflook, ook echt super lekker. Hoop dat je een geode vakantie hebt gehad! Je foto’s zagen er iig jaloersmakend uit!

Reply

Leave a Comment