ReceptenSoepVegetarisch

Geroosterde tomatensoep

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 31 januari 2016 3 Comments
geroosterde tomatensoep

Ik kwam er laatst achter dat ik nog nooit een receptje voor geroosterde tomatensoep heb geplaatst, terwijl dit juist zo’n voor de hand liggend soepje is. Ik maak tomatensoep vaak bij een gerecht, bijvoorbeeld quiche als ik net iets extra’s wil. Vandaag op de blog een geroosterde tomatensoep, heerlijk met ciabattabrood of quiche.

Voor 4 kommen:

  • 1 kg tomaten
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 750 ml kokend water
  • 1 bouillonblokje
  • 20 gram roomboter
  • 50 gram speltbloem
  • 2 el verse basilicum
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in een ovenschaal of op een bakplaat. Bestrooi naar smaak met peper en zout. Zet voor 30 minuten in de oven.

Als de tomaat klaar is, doe je hem samen met 250 ml water in de blender en pureer tot een gladde massa.

Verwarm de roomboter in een soeppan en fruit de knoflook en ui glazig. Doe de bloem erbij en roer tot een prutje. Voeg dan de rest van het kokende water toe en roer goed door tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de tomaten, het bouillonblokje en de kruiden toe en roer nogmaals goed. Zet het vuur laag en laat nog 30 minuten pruttelen. Blijf af en toe roeren want door de bloem kan de soep vastkoeken aan de bodem van de pan. Door de bloem wordt de soep ook heel dik, dus indien gewenst kun je er nog wat extra water aan toevoegen. Breng evt. extra op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over de kommen en schaaf en wat Parmezaanse kaas overheen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per kom: 191 calorieën
4,6 gram eiwit – 20 gram koolhydraten – 5 gram vetten

geroosterde tomatensoep

 Andere soeprecepten:
Bloemkoolsoep
Courgettesoep
Zoete aardappelsoep met cashewnoten en sambal

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

3 Comments

Avatar
Sharon 1 februari 2016 at 11:51

Miss een domme vraag, maar wat voor buillonblokje? Groente, kip, rundvlees? (a)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 1 februari 2016 at 12:47

Geen domme vraag hoor, maar ik gooi eigenlijk altijd hetgeen wat ik in huis heb erin. Meestal is dat groentebouillon!

Reply
Avatar
Marianne 1 februari 2016 at 07:43

Wat een goede tip om quiche te combineren met een soepje! Heel stom misschien, maar hier had ik zelf echt nog nooit aan gedacht en koude quiche met salade vind ik in de zomer heerlijk, maar spreekt me voor de winter niet aan. Met een soepje daarentegen… Mmmmmm!

Reply

Leave a Comment