DinerReceptenSoep

Geroosterde pompoensoep met ras el hanout

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 februari 2016 0 comments
Geroosterde pompoensoep met ras el hanout

Afgelopen vrijdag was ik ’s avonds bij Café de Bieb in Amsterdam, een nieuw tentje dat oogt als Parijse bistro en daarmee een hele relaxte sfeer neerzet. Maar misschien nog wel belangrijker is de kaart, en die was heel lekker. Op de kaart stond o.a. ook een pompoensoep met ras el hanout en die viel zo goed in de smaak dat ik gisteren gelijk de keuken in ben gedoken om een soortgelijke soep te maken. En met succes. Lees dus snel verder voor het recept van de geroosterde pompoensoep met ras el hanout.

Voor 6 kommen:

  • 1 flespompoen (ca 800 gram)
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 1/4 eetlepel ras el hanout
  • 1/4 theelepel kaneel*
  • 2 bouillonblokjes
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • bieslook

*Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel van verschillende specerijen. O.a. gember, kaneel, nootmuskaat, kurkuma, gember, kardemon en kruidnagel zit in dit mengsel. Elke verkoper maakt zijn eigen mix, dus het kan per Ras el hanout mengsel wel eens verschillen hoe de smaak is. In deze soep is het belangrijk dat er een lichte kaneel smaak aan zit, maar indien de smaak al aanwezig is in de ras el hanout dan kun je deze weglaten. In de variant die ik heb, was dit niet zo sterk aanwezig vandaar dat ik er zelf nog wat extra kaneel aan toegevoegd heb.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd daarna in halve plakjes. De schil kun je laten zitten. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier de pompoen op. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook een plakjes. Leg bij de pompoen. Halveer de tenen knoflook en snijd de ui in ringen en leg ook deze bij de overige groenten. Bestrooi met wat peper en zout en besprenkel met olijfolie. Zet 40 minuten in de oven.

Wanneer de groenten klaar zijn, doe je deze in een ruime pan. Roer de ras el hanout er doorheen en giet er een 1 liter groentebouillon op. Kook nog 10 minuten en pureer dan tot een gladde soep. Proef de soep even en breng op smaak met extra zout en eventueel een beetje kaneel.

Verdeel over de kommen, roer er een eetlepel Griekse yoghurt doorheen en strooi er bieslook overheen. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per kom: 156 calorieën
4 gram eiwit – 27 gram koolhydraten – 2,8 gram vet

Geroosterde pompoensoep met ras el hanout

Lees ook:
Pompoensoep met geroosterde paprika
Wortelsoep met kokos
Zoete aardappelsoep met pindakaas en sambal
Geroosterde tomatensoep

image_print

Leave a Comment