DinerEatReceptenVlees

Geroosterde pompoen met geitenkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 februari 2017 1 Comment
Geroosterde pompoen met geitenkaas

Pompoen; ik vind het misschien wel één van de lekkerste groenten die er is. Op allerlei manieren bereid vind ik het lekker; in een soepje, door een risotto of geroosterd uit de oven. Vorige week maakte ik weer eens een geroosterde variant uit de oven omdat ik daar ontzettend veel zin in had. De geitenkaas deed ik er de laatste 10 minuutjes even bovenop zodat deze lekker een beetje smelt. Verder serveerde ik bij de geroosterde pompoen met geitenkaas frisse granaatappelpitjes en munt en erbij een couscoussalade en lamsworstjes.

Geroosterde pompoen met geitenkaas

Voor 3 personen:

  • 450 gram pompoen
  • 65 gram geitenkaas met honing
  • 1,5 tl ras el hanout
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes munt
  • 60 gram granaatappelpitjes
  • 150 gram couscous
  • 150 gram komkommer
  • 1 tomaat
  • half zakje veldsla
  • 6 lamsworstjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snijd deze in dunne plakken van zo’n 0,5 cm dik. Schik deze in een ovenschaal of op een bakplaat zodat ze niet of net wel over elkaar heen vallen. Ik heb zelf een kleine oven, dus doe de pompoen in een ovenschaal. Ik let er op dat de pompoen niet helemaal op elkaar zit. Besprenkel met twee eetlepels olijfolie en bestrooi met de ras el hanout. Zet in de oven. In mijn geval is dit 60 minuten. Wanneer je een sterkere oven hebt of een normale oven waarbij je de pompoen op een rooster uit elkaar kunt leggen dan is de oventijd korter. Waarschijnlijk zo’n 40 minuten. Keer de pompoen halverwege even om en verbrokkel de geitenkaas er de laatste 5 à 10 minuten overheen.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaat en komkommer in kleine blokjes, snijd de sla in wat kleinere reepjes en schep dit door de couscous heen. Bestrooi met wat zout en peper naar smaak en schep nog een keer door.

Vlak voordat de pompoen klaar is, bak je de worstjes op middelhoog vuur gaar. Zodra de pompoen uit de oven komt, bestrooi je deze met de granaatappelpitjes en de fijn gesneden munt.

Serveer de pompoen met de couscoussalade en de lamsworstjes.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 570,5calorieën
26,6 gram eiwit – 47,7gram koolhydraten – 28,9 gram vet 

Geroosterde pompoen met geitenkaas

*De geroosterde pompoen is gebaseerd op een recept van AH.nl*

1 Comment

Hanne 16 februari 2017 at 10:51

Je receptjes zijn een leuke inspiratie! Door jouw blog ben ik nu ook helemaal verslingerd aan de geroosterde pompoen :-) : koud in een salade, warm bij een hoofdgerecht of gemixt in een soepje. Dankjewel voor de tips!

Reply

Leave a Comment