DinerEatGranenReceptenVlees

Geroosterde pompoen met cranberries en pistachenoten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 27 maart 2016 0 comments
Geroosterde pompoen met cranberries

Pompoenen zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar het oorspronkelijke seizoen loopt van oktober t/m januari. En eigenlijk vind ik maart ook wel zo’n beetje de laatste maand om pompoen te eten, daarna krijg ik gewoon zin in lichtere, meer zomerse groenten. In delicious.magazine zag ik een recept staan van geroosterde pompoen met cranberries, toen ik het recept zag had ik direct zin om het te maken. Dus dat deed ik ook dit weekend! Ik heb er een beetje mijn eigen draai aan gegeven en er een volwaardige maaltijd van gemaakt. De pompoen rooster ik samen met de cranberries en pistachenoten in de oven, op het einde heb ik er couscous doorheen geroerd en ik maakte er overheerlijke gehaktspiesjes bij! Het recept is voor drie personen.

Voor de geroosterde pompoen:

  • 450 gram pompoen
  • 1 teen knofook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el honing
  • 30 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 25 gram gehakte pistachenootjes
  • 40 gram gedroogde cranberries (ongezoet)
  • 120 gram volkoren couscous
  • 3 handjes veldsla

Voor de gehaktspiesjes:

  • 300 gram gehakt
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl komijn
  • 2 tl sumak
  • 2 el verse koriander
  • zout

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de pompoen in kleine blokjes en maak een dressing van de knoflook, het paprikapoeder, de honing, het water, de olijfolie en wat peper en zout. Verdeel deze over de pompoen en hussel de pompoen door elkaar. Zet voor 35 minuten in de oven en schud halverwege de baktijd even om.

Kneed ondertussen het gehakt samen met alle ingrediënten tot een samenhangend geheeld. Vorm zes worstjes en prik er een satéprikker doorheen. Maak ook de couscous klaar door 120 ml kokend water aan de couscous toe te voegen. Blijf met een vork doorroeren zodat er geen klontjes ontstaan.

Wanneer de pompoen klaar is, schep je deze nogmaals om en verdeel je er de cranberries en pistachenoten overheen. Zet nog vijf minuten in de oven.

Bak de gehaktspiesjes gaar en meng de couscous door de pompoen.

Leg wat sla op een bord, schep er de geroosterde pompoen overheen en garneer met wat koriander. Serveer de gehaktspiesjes erbij.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 562 calorieën
29,5 gram eiwit – 56,3 gram koolhydraten – 23,2 gram vet

Geroosterde pompoen met cranberries

Lees ook:
Alles over pistachenoten
Salade met pompoen, rauwe ham en mozzarella
Pompoencurry met linzen
Boerenkoolsalade met quinoa en cranberries

Leave a Comment