DinerReceptenVegetarisch

Geroosterde groenten met Kefir harissa dressing

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 5 februari 2018 0 comments
Geroosterde groenten met Kefir harissa dressing

Geroosterde groenten zijn altijd goed als je het mij vraagt! Je verwarmt de oven voor op 200 graden, snijd de groenten in (grove) stukken en brengt het op smaak met lekkere kruiden. Dat op smaak brengen met lekkere kruiden doe ik elke keer weer anders. Ik werd door Healthy People uitgedaagd om met hun Kefir naturel een avondmaaltijd te maken en ik bedacht dat het misschien wel lekker zou zijn om er een dressing mee te maken. En dat was zo! Voor over de geroosterde groenten maakte ik een Kefir harissa dressing en dat was een succes.

Wat is kefir eigenlijk? 

Kennen jullie Kefir? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog nooit had gedronken. Ik kende het wel van naam, maar heb het niet eerder gekocht. Vreemd eigenlijk, want ik ben dol op zuivelproducten. Kefir is een mild gefermenteerde melk, volgens eeuwenoud recept, 100% natuurlijk en rijk aan eiwitten. Aan verse melk wordt een Kefir specifieke cultuur toegevoegd. Deze cultuur, een mix van goede bacteriën en gisten, fermenteert de suikers uit de melk waardoor er voedingszuren gemaakt worden en de bijzondere smaak van Kefir verkregen wordt. Healthy People Kefir naturel is dikker dan melk, maar dunner dan yoghurt en doet mij qua smaak het meest aan karnemelk denken. De smaak is net als dat van karnemelk een beetje zurig. Het eiwitgehalte van melk, karnemelk en Kefir is gelijk, ongeveer 3,5 gram per 100 ml. Je vindt Healthy People Kefir gewoon in het zuivelschap.

Je kunt Kefir net als elk ander zuivelproduct gebruiken. Je kunt het drinken als melk, verwerken in een smoothie of in pannenkoeken. Maar je kunt er ook net als ik een dressing van maken.

Geroosterde groenten met Kefir harissa dressing

Geroosterde groenten met Kefir harissa dressing

Voor 3 personen

  • 400 gram pompoen
  • 125 gram aubergine
  • 125 gram courgette
  • 100 gram kikkererwten (uit blik)
  • 1 ui
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1/2 tl zout
  • snuf chilipoeder
  • 150 ml Healthy People Kefir naturel
  • 1/2 avocado (50 gram)
  • 1/2 tl harissa
  • 200 gram couscous
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • munt om te garneren

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in blokjes, de schil kun je laten zitten. Kruid de pompoen met de gedroogde kruiden en een scheut olijfolie en schuif 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de overige groenten in blokjes. Hussel de pompoen na 20 minuten door en schep de overige groenten, ook de kikkererwten, erdoor. Zet nu nog eens 40 minuten in de oven.

Maak ondertussen een dressing van Kefir, geprakte avocado en de harissa. Klop met een vork tot deze glad is. Bereid ook de couscous volgens de aanwijzingen op de  verpakking.

Schep wat couscous op een bord, verdeel de groenten er overheen, besprenkel met de dressing, bestrooi met granaatappelpitjes en munt en geniet!

Voedingswaarden p.p.: 386 calorieën
14,5 gram eiwit – 65,2 gram koolhydraten – 5,2 gram vet

Geroosterde groenten met Kefir harissa dressing

Geroosterde groenten met Kefir harissa dressing

*Dit artikel is in samenwerking met Healthy People tot stand gekomen*

Leave a Comment