DinerEatReceptenVlees

Geroosterde bloemkool met kip, mango en cashewnoten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 10 november 2016 0 comments
geroosterde bloemkool

Een tijdje geleden at ik op een evenement een salade met geroosterde bloemkool, mango en noten. Ik vond dit zo lekker dat ik het gerecht onthield en er later een keer zelf mee aan de slag ging. Meestal onthoud ik de smaken en probeer ik dan zelf wat dingen uit. Omdat het altijd even uit zoeken is naar de juiste smaakverhoudingen, maak ik een gerecht altijd een paar keer voordat ik het fotografeer en op de website zet. Bij deze geroosterde bloemkool met kip, mango en cashewnoten was het eigenlijk de eerste keer al direct perfect. Snel dus nog een keer gemaakt en gefotografeerd. Ik voegde er kipfilet aan toe en serveerde er rijst bij zodat het een volwaardige maaltijd is. Laat je niet afschrikken door de enorme lijst met ingrediënten, het gerecht is echt heel makkelijk om te maken! De granaatappel kun je overigens ook weg laten, deed ik de eerste keer ook, maar het geeft zo’n lekker kleurtje aan het gerecht!

Geroosterde bloemkool met kip, mango en cashewnoten; 4 personen: 
  • 400 gram bloemkool
  • 250 gram kipfilet
  • 1 tl garam masala
  • 2 tl kerrie
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 zout
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 cm gember
  • sap van een 1/4 limoen
  • klein teentje knoflook
  • 150 gram mango
  • 50 gram cashewnoten
  • eventueel granaatappelpitjes
  • koriander
  • 250 gram rijst

geroosterde bloemkool

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Breng een pannetje met water aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en stoom of kook deze 10 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Maak een marinade van de olijfolie, garam masala, kerrie, zout en kurkuma. Schep de bloemkool samen met de kipfilet en de marinade om in een ovenschaal. Zet voor 20 minuten in de oven.

Breng opnieuw een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking gaar.

Maak een dressing van de kokosmelk, gember, knoflook en limoensap. Maak ook de mango en de granaatappel schoon.

Wanneer de bloemkool en kip klaar zijn, serveer je deze samen met de rijst, kokosdressing, het fruit, de noten en koriander. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 427 calorieën
22 gram eiwit – 66 gram koolhydraten – 10 gram vet

geroosterde bloemkool

geroosterde bloemkool

image_print

Leave a Comment